Oppskrift på pad thai – Thailands nasjonalrett

nasjonalgastro pad thai thailands nasjonalrett thailand national dish recipe oppskrift topp 10 sommermat sommerrett scampi matblogg matbloggere topplisten topplista enkelt enkel lettvint nydelig

Pad thaien ble promotert av den tidligere statsministeren Plaek Phbunsongkhram på 1930-tallet for å etablere nasjonalisme. Retten ble gjort populær under 2. verdenskrig, og har vært populær siden, selv om det anses som gatemat.

Nok til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 pakke fettucini-type risnudler
  • 4 ss tamarindkonsentrat
  • 1 dl fish sauce
  • 1.2 dl honning
  • 3 ss riseddik
  • 1 ts chilikrydder
  • 2 finhakkede vårløk
  • 1/2 kinesisk hvitløk finhakket
  • 3 egg
  • 1 lite kinakål raspet
  • 2 dl bønnespirer
  • 300 gram scampi (reker)
  • Noen ristede peanøtter, hakket som garnityr
  • 1 stor håndfull koriander
  • 2 lime delt i 4 deler hver
  • 3 x 3 cm bit med galangalrot, finhakket
  • 1 dl peanøttolje

 

 

galanga

 

 

 

Fremgangsmåte

 

nasjonalgastro pad thai nasjonalrett thailand national dish recipe oppskrift

 

  1. La risnudlene ligge i kaldt vann i 1 time. Pass på at alle nudlene blir helt dekket i vann.
  2. Sil ut vannet med et dørslag, og hell litt peanøttolje over nudlene for at de ikke skal feste seg til hverandre.
  3. Putt fish saucen, eddiken, tamarindkonsentretet, honningen og chilikrydderet i en liten kjele, og varm opp. Etter det har stekt litt på medium-lav varme, kan du skru av varmen, og så sette det til side.
  4. Hell et par ss peanøtolje oppi en annen stekepanne på medium-høy varme. Putt deretter oppi vårløken, hvitløken og galangalen og stek i omtrent 1 minutt.
  5. Ha så eggene oppi, vent til de har satt seg, så kan du begynne å røre rundt for å løse opp.
  6. Putt deretter den raspede kinakålen oppi, sammen med bønnespirene. Stek til kålen begynner å bli ordentlig bløt.
  7. Ha i scampiene og stek til de begynner å bli rosa. Det går ganske kjapt.
  8. Hell deretter nudlene og sausen over, og bland alt sammen godt, slik at hver nudel får saus på seg.
  9. Når nudlene er varmet nok, så kan du legge over porsjonene på tallerkner og servere med knuste peanøtter på toppen, limebåter og hakket koriander.


 

Mens du venter i 1 time på at risnudlene skal bli bløte, kan du meditere litt.


 

Anniken: Mmmm. Helt nydelig! Dette er en av de beste rettene! Elsker thaimat og det var like godt, eller faktisk bedre enn den man får i Thailand. Likte at det var honning i stedet for sukker og den var akkurat passe sterk. Pluss at den har lime og koriander, to av mine favorittsmaker. Måltidet hadde vært god uten reker også. Nøttene derimot er det viktig å ha med.

 

 

 

 

Til og med buddha nyter solnedgangen, men lurer på om han er nødt til å bruke noe solkrem. Han ser jo tross alt litt tørr ut i huden.

 

 


 

 

กินให้อร่อย gin hâi a-ròi (bon appetite!)

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg