hits

Oppskrift p pad thai - Thailands nasjonalrett

nasjonalgastro pad thai thailands nasjonalrett thailand national dish recipe oppskrift topp 10 sommermat sommerrett scampi matblogg matbloggere topplisten topplista enkelt enkel lettvint nydelig

Pad thaien ble promotert av den tidligere statsministeren Plaek Phbunsongkhram p 1930-tallet for etablere nasjonalisme. Retten ble gjort populr under 2. verdenskrig, og har vrt populr siden, selv om det anses som gatemat.

Nok til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 pakke fettucini-type risnudler
  • 4 ss tamarindkonsentrat
  • 1 dl fish sauce
  • 1.2 dl honning
  • 3 ss riseddik
  • 1 ts chilikrydder
  • 2 finhakkede vrlk
  • 1/2 kinesisk hvitlk finhakket
  • 3 egg
  • 1 lite kinakl raspet
  • 2 dl bnnespirer
  • 300 gram scampi
  • Noen ristede peantter, hakket som garnityr
  • 1 stor hndfull koriander
  • 2 lime delt i 4 deler hver
  • 3 x 3 cm bit med galangalrot, finhakket
  • 1 dl peanttolje

 

galanga
 

 

  Fr vi i det hele tatt har lyst til begynne p maten, s stikker vi ned p stranda. Mmmm... den deilige sjlukten.

 

 


 

 

 


 

 

Anniken: Det er tid til noen kast med fiskestanga sammen med Kai, en studie- og bandkamerat av Kaayne. Virker som om fisken ogs har tatt seg sommerferie. Det blir visst ingen fangst denne gangen.

Kaayne: Det ble faktisk ikke noe fangst i lpet av alle de tre gangene vi var og fisket der haha!

 

 

 

secret escapes thailand hotell

 

 

Det blir dessverre ikke noen utenlandstur p oss i sommer, siden Anniken jobber i hele juli :(

Vi har uansett drmt oss bort til fjerne steder. Spesielt dette hotellet i Thailand, som vi fant igjennom Secret Escapes. Et byr som har tilgang p rikmannsrom som trenger fylles til en billig penge.

For 7 netter p hotellet hadde det kostet oss omtrent 2500kr! Som sagt kan vi ikke dra utenlands, men du kan sikkert!

Vi anbefaler som et tips melde deg p nyhetsbrevet til Secret Escapes her. Da sender de deg tilbud p opp til 70%(!!) p eksklusive hoteller som dette. I alt fra Thailand til Italia og New York. Det er ikke tull assa. 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

Bare se p den stranda! OMG liksom.




 

 

Og s tilbake til maten. Den m vi ikke glemme.

Fremgangsmte

 

 

nasjonalgastro pad thai nasjonalrett thailand national dish recipe oppskrift

 

  1. La risnudlene ligge i kaldt vann i 1 time. Pass p at alle nudlene blir helt dekket i vann.
  2. Sil ut vannet med et drslag, og hell litt peanttolje over nudlene for at de ikke skal feste seg til hverandre.
  3. Putt fish saucen, eddiken, tamarindkonsentretet, honningen og chilikrydderet i en liten kjele, og varm opp. Etter det har stekt litt p medium-lav varme, kan du skru av varmen, og s sette det til side.
  4. Hell et par ss peantolje oppi en annen stekepanne p medium-hy varme. Putt deretter oppi vrlken, hvitlken og galangalen og stek i omtrent 1 minutt.
  5. Ha s eggene oppi, vent til de har satt seg, s kan du begynne rre rundt for lse opp.
  6. Putt deretter den raspede kinaklen oppi, sammen med bnnespirene. Stek til klen begynner bli ordentlig blt.
  7. Ha i scampiene og stek til de begynner bli rosa. Det gr ganske kjapt.
  8. Hell deretter nudlene og sausen over, og bland alt sammen godt, slik at hver nudel fr saus p seg.
  9. Nr nudlene er varmet nok, s kan du legge over porsjonene p tallerkner og servere med knuste peantter p toppen, limebter og hakket koriander.

(Inspirasjon hentet fra pad thai i NY Times).

 


 

Mens man venter i 1 time p at risnudlene skal bli blte, kan man meditere litt. Les Anniken's 8 punkter til avslapping her.

 

 

Hva vi synes om maten 

 

 

Kai: Veldig godt, mange av de gode smakene man kjenner igjen fra thaikjkkenet, ble veldig overrasket over hvordan nudlene tok til seg smaken fra sausen. God kombinasjon hvor en finner bde salt, stt og surt, limen gjr virkelig det lille ekstra.

Anniken: Det virker som pad Kai virkelig er en rett for thai.

Eva, moren til Kaayne: Supergodt og smakfull Thairett!

 

 

  

 

Anniken: Mmmm. Helt nydelig! Dette er en av de beste rettene! Elsker thaimat og det var like godt, eller faktisk bedre enn den man fr i Thailand. Likte at det var honning i stedet for sukker og den var akkurat passe sterk. Pluss at den har lime og koriander, to av mine favorittsmaker. Mltidet hadde vrt god uten scampi ogs. Nttene derimot er det viktig ha med.

 

 

 

Kaayne: En nydelig sommerrett! Desidert en av de bedre nasjonalrettene. Jeg var skeptisk i starten nr jeg luktet p fish saucen, men smaken er bedre en lukten for si det snn. Denne retten skal opp p topplista i hvert fall!



 

Her er folket godt i gang med ryddig og oppvask. Det er jo tross alt noen som m gjre det.

 

 

 

Til og med buddha nyter solnedgangen, men lurer p om han er ndt til bruke noe solkrem. Han ser jo tross alt litt trr ut i huden.

 

 

 

 

Mat er mer enn bare spise, det er en opplevelse.

 

 


 

 

 

 

 

 

กินให้อร่อย gin hi a-ri (bon appetite!)

 

 

 

 

n kommentar

Skriv en ny kommentar

Follow