hits











Oppskrift på tabbouleh - Libanons nasjonalrett

 

Grillsesongen er i gang. Hva passer ikke bedre til grillmat enn en deilig salat? I dag får du oppskriften på en superenkel salat som smaker fantastisk. Vi har allerede laget den to ganger. En gang til spekemat og en annen gang til grillmat. 

 

 

 

Ingredienser

  • 1 stor bunt flatpersille
  • 2 store tomater eller 4 plommetomater
  • 1/2 agurk
  • 1 liten bunt mynteblader, ca 10 stk
  • 1/2 sitron
  • 1 bunt vårløk
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • Ønsket mengde fetaost
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp persillen uten stilk. Vi fikk for mye stilk og har lært av dette.
  2. Del opp resten av grønnsakene og bland alt.
  3. Ha olivenolje og saften av en halv sitron over.
  4. Smak til med salt og pepper
  5. Toppes med fetaost. 

Den libanesiske oppskriften sier: Bland med bulgur. Det droppet vi, men prøv gjerne selv!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Hva vi synes vi om retten

Anniken: Jeg likte den veldig godt. Synes dette er et veldig godt alternativ til tradisjonell salat. Kommer til å bruke den mye fremover. Fikk veldig god tilbakemelding fra gjestene som fikk den servert sammen med spekemat og surdeigsbrød.

Kaayne: Synes også salaten var god da jeg spiste den med grillmat. Det eneste som var kjipt var de harde stilkene på persillen. Disse bør fjernes.

 

 

 

 

P.S. Libaneserne spiser nok ikke denne retten med grillribbe til.

Yay! Et juletre på det Østerriske flagget!

 

 



Bil hana (bon apetite)

 


 

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow