Oppskrift på stekt flæsk og persillesovs – Danmarks nasjonalrett

 

 

(Vi serverte maten rett på duken, neida, men joda, men neida sånn seriøst. Det ligger en glassplate på toppen av en duk. Vi prøvde å være litt kreative. De fleste tenker ikke over hva man serverer maten på, så lenge den smaker godt, men synsinntrykket er også en del av smaksopplevelsen).

En enkel og god nasjonalrett som passer utmerket dagen derpå.

Til 2 personer

Ingredienser: 

  • 1 lettsaltet sidestykke av svin
  • 3,5 dl matfløte
  • nok amandine poteter til 2 personer
  • 2 ss smør
  • rapsolje
  • 2 ss hvetemel
  • maldonsalt
  • pepper
  • en neve oppkuttet fersk persille

 

 

Fremgangsmåte:

  1. Kutt sidestykket i 1 cm brede skiver og ha pepper på skivene.
  2. Vask potetene, tørk dem godt og legg dem på en langpanne med bakepapir i bunnen.
  3. Hell rapsolje over potetene og krydre med salt og pepper over.
  4. Sett potetene inn i ovnen på 225 grader i 20 min., da skal de bli ganske gode.
  5. Legg ca. halvparten av de oppdelte sidestykkene i en varm panne. Pass på å snu de ofte. Ta de ut av panna og legg på kjøkkenpapir når de virker crispy, men ikke svarte vel å merke.
  6. Ha melet i en liten kjele sammen med smøret som du smelter sammen mens du rører godt med en visp for at det ikke skal svi, eller klumpe seg.
  7. Hell så sakte i matfløten for at sausen ikke skal klumpe seg, mens du rører. Hvis sausen blir for tjukk kan du bare helle oppi litt kaldt vann.
  8. Hakk opp persillen og ha det i sausen tilslutt sammen med salt og pepper etter smak.

 

 

Hva vi synes om maten

 

Kaayne: Kanskje litt vel salt, men veldig godt. Mest fordi det minner meg om grillribbe. Sausen var også god. Enkel å lage men persillen gjorde den litt friskere.

Anniken: Smakte godt. Minner om sommer og grillmat! Bedre enn grillribbe. Enig i at det var veldig salt, men det gikk bra. Også er det lettvint. Hadde vært enda bedre med en god salat ved siden av.

 

 

 

Velbekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg