hits

Oppskrift p stekt flsk og persillesovs - Danmarks nasjonalrett

 

 

(Vi serverte maten rett p duken, neida, men joda, men neida snn serist. Det ligger en glassplate p toppen av en duk. Vi prvde vre litt kreative. De fleste tenker ikke over hva man serverer maten p, s lenge den smaker godt, men synsinntrykket er ogs en del av smaksopplevelsen).

En enkel og god nasjonalrett som passer utmerket dagen derp.

Til 2 personer

Ingredienser: 

  • 1 lettsaltet sidestykke av svin
  • 3,5 dl matflte
  • nok amandine poteter til 2 personer
  • 2 ss smr
  • rapsolje
  • 2 ss hvetemel
  • maldonsalt
  • pepper
  • en neve oppkuttet fersk persille

 

 

Fremgangsmte:

  1. Kutt sidestykket i 1 cm brede skiver og ha pepper p skivene.
  2. Vask potetene, trk dem godt og legg dem p en langpanne med bakepapir i bunnen.
  3. Hell rapsolje over potetene og krydre med salt og pepper over.
  4. Sett potetene inn i ovnen p 225 grader i 20 min., da skal de bli ganske gode.
  5. Legg ca. halvparten av de oppdelte sidestykkene i en varm panne. Pass p snu de ofte. Ta de ut av panna og legg p kjkkenpapir nr de virker crispy, men ikke svarte vel merke.
  6. Ha melet i en liten kjele sammen med smret som du smelter sammen mens du rrer godt med en visp for at det ikke skal svi, eller klumpe seg.
  7. Hell s sakte i matflten for at sausen ikke skal klumpe seg, mens du rrer. Hvis sausen blir for tjukk kan du bare helle oppi litt kaldt vann.
  8. Hakk opp persillen og ha det i sausen tilslutt sammen med salt og pepper etter smak.

 

 



Hva vi synes om maten

 

Kaayne: Kanskje litt vel salt, men veldig godt. Mest fordi det minner meg om grillribbe. Sausen var ogs god. Enkel lage men persillen gjorde den litt friskere.

Anniken: Smakte godt. Minner om sommer og grillmat! Bedre enn grillribbe. Enig i at det var veldig salt, men det gikk bra. Ogs er det lettvint. Hadde vrt enda bedre med en god salat ved siden av.

 

 





 

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow