Denne oppskriften er ikke bare god, den er ogsÄ revolusjonerende i forhold til det Ä slippe og fritere donutsene i olje for Ä stinke opp leiligheten. Med denne oppskriften gjÞr du livet litt enklere om du skal lage deg noen donuts.
Â
Det tar omtrent 2 timer og 30 minutter Ä lage denne oppskriften. Kun 30 minutter gÄr med til aktiv baking, mens de resterende 2 timene kun er til heving.
Â
For deg som vil se en videooppskrift kan du trykke her
Ingredienser
- 280 g siktet hvetemel
- 40 g sukker
- 1/2 ts zlatan (salt)
- En klype muskat
- 120 g melk
- 1 egg
- Litt over en halv pose tĂžrrgjĂŠr
- 40 g smelta smĂžr
Ingredienser glaze
- 250 g melis
- 40 g smelta smĂžr
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss melk
FremgangsmÄte
- Bland sammen de tÞrre ingrediensene i en bolle, og bland sammen de vÄte ingrediensene i en annen bolle. Hell deretter de vÄte ingrediensene oppi sammen med de tÞrre og elt i 3 minutter pÄ hÞy hastighet i en eltemaskin. Eller elt for hÄnd til deigen slipper tak fra bollen og er glatt og smidig.
- La deigen heve tildekket i 2 timer.
- Kjevle ut deigen til den er ca. 1 1/2 cm tykk. Og bruk en stor nok tekopp til Ă„ skjĂŠre ut donutene, og et mindre glass som f.eks et shotglass til Ă„ lage hullet i midten. Pensle donutene med smĂžr.
- Pensle bunnen av airfry-kurven med matolje, forvarm airfryer pÄ 180 grader. Fritér deretter donutsene i 3 minutter.
- For Ă„ lage glazen blander du bare sammen alle ingrediensene i en bolle â sĂ„ er den klar. Dekk donutsene i glazen, legg over pĂ„ rist og la kjĂžle seg ned.
- Bon ape tit!
Â
Tusen takk for at du leser bloggen! FÞlg meg gjerne pÄ insta ogsÄ ved Ä trykke her.
0 kommentarer