Sous vide life hack for deg uten sous vide-maskin

soud vide kyllingfilet
Du trenger ikke alltid å ha en sous vide-maskin for å lage sous vide mat.

 

Når sous vide maskiner først kom ut kostet det flere tusen kroner. Nå kan man derimot kjøpe bare en sirkulator til kun 900 kroner eller til og med mindre om man vil.

Men for deg som ikke orker å bruke pengene dine på en slik sirkulator, så skal jeg si deg at du enkelt kan lage din egen sous vide maskin hjemme. Det eneste du trenger er en stor kjele, et steketermometer og ziplock-poser.

Det må sies på forhånd at denne metoden ikke anbefales til kjøtt som krever lang tid i sous vide-maskiner.

Men denne fungerer utmerket til både kylling og fisk.

 

 

Fremgangsmåte

1. Start med å krydre kyllingfileten med salt og pepper. Putt den deretter over i en ziplock-pose, men en vanlig frysepose, eller brødpose funker også. Legg 1 ss med smør inne i posen sammen med kyllingen. Slik som på bildet under.

 

 

2. Fyll den store kjelen med varmt vann, sett steketermometeret i vannet, uten at det treffer bunnen av kjelen, og varm vannet videre opp til mellom 63 og 68 grader. Når vannet når omtrent 65 grader skrur du varmen på den laveste innstillingen på platetoppen. Så har du oppi posen med kyllingfileten. Senk den ned i vannet slik at det er minst mulig luftbobler i posen. Hvis kyllingfileten flyter til overflaten kan du legge oppå den for at den skal holde seg under vannet.

 

 

 

3. Sett på lokk, og nå skal kylling ligge å “trekke” slik i 1 time og 20 minutter på mellom 63 og 68 grader. Lokket gjør at vannet vil holde en mest mulig konstant varme. Sett gjerne på nedtelling på 30 min, så kan du sjekke om temperaturen må justeres etter det. Still deretter timeren på nye 30 min. for å sjekke på temp. og til slutt sett en timer på de siste 20 minuttene.

 

 

 

 

 

Da er kyllingenfileten ferdig. Den trenger ikke å hvile. Det er fordelen med sous vide. Bare ta den ut av posen med en gang og bruk den til det du trenger. For deg som har lyst på litt mer smak, så kan dere gjerne steke kyllingfiletene raskt på høy varme i noen sekunder for å gi den en stekeskorpe, før du putter den i “sous vide”-posen.

 

 

Fordeler og ulemper

Fordelen med å tilberede kyllingfileter på sous vide måten er at den blir utrolig saftig, og får en jevn konsistens, og ALLTID et jevnt resultat.

En annen fordel er hvis du skal ha mange gjester på besøk og skal lage mange kyllingfileter og vil være sikker på at resultatet er likt på hver filet.

Ulemper ved denne metoden, kan nettopp være det med at konsistensen blir for jevn, og derfor litt for kjedelig rett og slett.

En annen ulempe er at når kyllingfileten har ligget sous vide så er det nærmest umulig å gi den en stekeskorpe etterpå, fordi utsiden et såpass våt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg