Oppskrift på marshmallows – eksperimentér med egne smaker

hvordan lage marshmallows
Lag din egne marshmallows enkelt hjemme med akkurat de smakene du vil at den skal ha.

Marshmallows er mye enklere å lage enn du kanskje skulle trodd. Det inneholder bare sukker, vann og gelatin, og for de av dere som er veganere eller muslimer, så kan dere erstatte gelatinen med agar agar-pulver i stedet. Det er et stivelsespulver som er laget av røde alger.

I denne oppskriften så har jeg safet det med en vaniljesmak, men marshmallowsene kan ha akkurat den smaken du vil at den skal ha. Eksperimenter gjerne med smaker som lakris, jordbæressens, sitronsmak osv. På instagramen @kaaynelagermat var det en følger som kommenterte at granskudd og einebær er gode smaker, og jeg har også hørt om folk som mener at hockeypulver er en god idé.

Hvis du bestemmer deg for å lage noen litt spesielle smaker, eller vet om noen spesielle smaker som passer godt i marshmallows la gjerne de andre leserne få vite om det i kommentarfeltet under. Og kanskje du får noen egne tips der også.

 

Ingredienser

  • 3 1/2 dl kaldt vann
  • 2 1/2 ss gelatinpulver
  • 400 gram sukker
  • 1 ts vaniljeessens eller annen smakstilsetning
  • Konditorfarge
  • Melis og maizena

 

Fremgangsmåte

  1. Bland 1 1/2 dl kaldt vann med gelatinpulveret i en skål. Spray deretter formfett i en form du skal bruke til marshmallowsene, og lag en blanding av melis og maisstivelse (50/50) som du har i en sil og drysser over i en form du skal bruke. Det er for at marshmallowsen skal være lettere å ta ut når den er ferdig.
  2. Kok opp 2 dl kaldt vann med sukkeret og la det småkoke på medium-høy varme i mellom 10 – 20 minutter. Bare pass på at sukkeret ikke svir seg, (noe jeg nesten klarte å gjøre. For å være sikker på at sukkeret ikke svir seg kan du la sukkeret koke på en temperatur på ca. 115 grader i 5-6 minutter).
  3. Ta kjelen av platen, hell i gelatinblandingen, rør sammen og la det kjøle seg ned litt før du bruker en handmikser for å blande det til en tykk krem. Det kan ta mellom 10 – 15 minutter. Mens du blander kan du ha i det du vil av konditorfarge og smakstilsetning, i dette tilfelle er det vaniljeessens. Men eksperimenter gjerne med det du selv liker best. Jordbæressens, lakrispulver osv.
  4. Hell over i formen, dryss over melis og maizenaen og sett i kjøleskapet til den har kjølt seg helt ned. For meg så tok det bare tre timer. Men det kommer an på hvor tjukke du lager de.
  5. Spray en kjøkkenkniv med formfett og dryss over melis og maizena på kniven slik at marshallowsen ikke fester seg når du kutter den. Ha bitene over i en skål sammen med melis og rist rundt så alle bitene får dekket seg. Det kan oppbevares kjølig i ca. 2 uker i en pose eller lufttett boks.

 

 

 

 

 

 

9 kommentarer
    1. mmm… Dette må jeg jo bare teste. ut og jeg som har helt hekta på Hockeypulver burde jo prøve det. eller så går det jo med banan hvis man finner en sånn smak. jeg vet at venninna mi som lager drops har mange gode smaker til. f.eks tutti frutti. 🙂 bare fantasien som setter grenser her og det er det som er så gøy. litt som makroner.

      1. Ja, ikkesant! Banan og tutti frutti høres jo godt ut!

        Jeg ser også for meg at det kan være godt å lage forskjellige lag med marshmallows med forskjellige smaker.

        1. ja!! åh. kom på eplesmak også. oi, jeg må virkelig kjøpe forskjellige smaker og teste ut dette her. og farger! 😀 det blir sååå gøy. det er jo også en skikkelig fin gave å gi bort til jul eller bursdag. bare kjøpe norgesglass. 😀

    2. Mine ble klissete da jeg skulle oppbevare de, etter at de var ristet rundt i melis og maizena.
      Hva gjorde jeg feil?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg