Lag dine egne chicken nuggets

hjemmelagde chicken nuggets

 

Chicken nuggets er godt, synes du ikke det så har du kommet til feil side. Dere som er her av riktig grunn: her kommer oppskriften så du kan lage dine egne i disse karantenetider.

 

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 løkpulver
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 klype bakepulver
  • 1 dl vann

Frityrrøre

  • 1 egg
  • 1 klype salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 1/2 dl mel
  • 1 1/4 dl maissena
  • 3 dl club soda

Og litt ekstra mel til å dyppe chicken nuggetsene i før du har de i røra.

 

Fremgangsmåte

  1. Kvern kyllingfiletene i en food prosessor, men ikke til de blir en farse, du vil ha litt biter som igjen vil gi en god konsistens når de er ferdige.
  2. Bland sammen krydderne i kyllingdeigen sammen med 1 dl vann, men hvis du merker at det er veldig my vann i kyllingfiletene fra før av så pass på å ikke hell i en hel dl. Da kan du heller ta litt mindre. Ellers vil det bli vanskelig å forme kyllingnuggetsene.
  3. Begynn å forme chicky nuggiesene og legg i en form. Legg på lag med bakepapir over, så du kan legge flere lag med chicken nuggets oppå hverandre. Når det er gjort setter du de i frysern til de har blitt frosset nok. Det vil ta ca. 2 timer, muligens mer, de kommer an på hvor mye vann du hadde i fra starten av. La oss si 3 timer. Vi vil at de skal være hard nok til at de ikke detter fra hverandre.
  4. Dypp nuggetsene i mel, så i røra og deretter i en 170 grader varm frityrrøre i 5 – 7 minutter.
  5. Ta ut og la hvile på en rist så de får tørke litt og holde seg krispy.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg