Chicken nuggets er godt, synes du ikke det så har du kommet til feil side. Dere som er her av riktig grunn: her kommer oppskriften så du kan lage dine egne i disse karantenetider.
Ingredienser
- 4 kyllingfileter
- 1/2 ts salt
- 1/2 løkpulver
- 1 ts hvit pepper
- 1 klype bakepulver
- 1 dl vann
Frityrrøre
- 1 egg
- 1 klype salt
- 1/2 ts bakepulver
- 2 1/2 dl mel
- 1 1/4 dl maissena
- 3 dl club soda
Og litt ekstra mel til å dyppe chicken nuggetsene i før du har de i røra.
Fremgangsmåte
- Kvern kyllingfiletene i en food prosessor, men ikke til de blir en farse, du vil ha litt biter som igjen vil gi en god konsistens når de er ferdige.
- Bland sammen krydderne i kyllingdeigen sammen med 1 dl vann, men hvis du merker at det er veldig my vann i kyllingfiletene fra før av så pass på å ikke hell i en hel dl. Da kan du heller ta litt mindre. Ellers vil det bli vanskelig å forme kyllingnuggetsene.
- Begynn å forme chicky nuggiesene og legg i en form. Legg på lag med bakepapir over, så du kan legge flere lag med chicken nuggets oppå hverandre. Når det er gjort setter du de i frysern til de har blitt frosset nok. Det vil ta ca. 2 timer, muligens mer, de kommer an på hvor mye vann du hadde i fra starten av. La oss si 3 timer. Vi vil at de skal være hard nok til at de ikke detter fra hverandre.
- Dypp nuggetsene i mel, så i røra og deretter i en 170 grader varm frityrrøre i 5 – 7 minutter.
- Ta ut og la hvile på en rist så de får tørke litt og holde seg krispy.
1 kommentar
Hei, kontakt meg gjerne om du er interessert i litt spons!
Mvh
Therese Holte, Holte Hobby & Trykk