Köfte – oppskrift

lavasj köfte tzatziki oppskrift

Norge har noe av det beste lammet i verden, og derfor burde du prøve deg på akkurat denne oppskriften. Det er ikke bare godt, men også relativt sunt, bærekraftig og billig!

 

Denne retten kan selvfølgelig ikke bare serveres med tzatziki – det var mitt eget forslag til dressing. Det finnes også mye annet du kan ha på. Jeg har en god oppskrift på kebabdressing i kokeboka mi som også passer bra til kjøttet.

 

Ingredienser

  • 400 gram lammekjøttdeig evt. kjøttdeig av storfe
  • 1 medium rødløk – revet
  • 1 fedd hvitløk – revet
  • En liten håndfull pinjekjerner – hakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts zlatan (salt)
  • Litt preben (pepper)
  • 1 bunt flatbladet persille, finhakket
  • 1 ss matolje
  • 1 ss chilipulver (ikke cayennepulver)
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts sumak (kan sløyfes)

Ingredienser tzatziki

  • 1 agurk (kjernen fjernet) – revet
  • 1 ss sitronsaft evt. 1 ss hvitvinseddik
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk – revet
  • Smak til med zlatan og preben (salt og pepper)
  • 1 ss extra virgin olivenolje

Tilbehør

  • Tomat i biter
  • Rødløk i tynne skiver
  • Ruccola
  • Lavasj (et type tyrkisk brød som man kan finne i grønnsakshandler)

 

Fremgangsmåte

  1. Del agurken i to på langs, skrap ut kjernen og riv resten av agurken på et rivjern over en bolle. Dryss på en liten klype zlatan, bland og la agurken stå i 10 – 15 min. Det er for at tzatzikien ikke skal bli altfor tynn. Hell av vannet fra agurken, tilsett resten av ingrediensene til tzatzikien og bland.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttfarsen i en ny bolle med hendene, så det blir ordentlig godt blandet. Så lager du små, litt tjukke pølser (som en tjukk finger) ca. 10 cm lange.
  3. Varm opp en stekepanne på medium-høy varme med litt stekeolje. Ha i noen av “pølsene” og press ned med en stekespade på hver av de. Snu dem etter de har fått en finn stekeskorpe på den ene siden – ca. 3 minutter. Og stek til de får en stekeskorpe på andre siden – ca. 2 – 3 minutter.
  4. Smør på tzatziki som en tykk stripe på midten av et ferskt lavasj-brød. Ha deretter på tomat i biter, rødløk i skiver og ruccola. Så legger du på omtrent fire stekte “köftepølser”, og har på mer tzatziki og rødløk.
  5. Rull sammen og nyt!
  6. Bon ape tit!

 

TRYKK HER FOR Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg