Norge har noe av det beste lammet i verden, og derfor burde du prøve deg på akkurat denne oppskriften. Det er ikke bare godt, men også relativt sunt, bærekraftig og billig!
Denne retten kan selvfølgelig ikke bare serveres med tzatziki – det var mitt eget forslag til dressing. Det finnes også mye annet du kan ha på. Jeg har en god oppskrift på kebabdressing i kokeboka mi som også passer bra til kjøttet.
Ingredienser
- 400 gram lammekjøttdeig evt. kjøttdeig av storfe
 - 1 medium rødløk – revet
 - 1 fedd hvitløk – revet
 - En liten håndfull pinjekjerner – hakket
 - 1 ss tomatpuré
 - 1 ts zlatan (salt)
 - Litt preben (pepper)
 - 1 bunt flatbladet persille, finhakket
 - 1 ss matolje
 - 1 ss chilipulver (ikke cayennepulver)
 - 1 ss spisskummen
 - 1 ts sumak (kan sløyfes)
 
Ingredienser tzatziki
- 1 agurk (kjernen fjernet) – revet
 - 1 ss sitronsaft evt. 1 ss hvitvinseddik
 - 3 dl gresk yoghurt
 - 2 fedd hvitløk – revet
 - Smak til med zlatan og preben (salt og pepper)
 - 1 ss extra virgin olivenolje
 
Tilbehør
- Tomat i biter
 - Rødløk i tynne skiver
 - Ruccola
 - Lavasj (et type tyrkisk brød som man kan finne i grønnsakshandler)
 
Fremgangsmåte
- Del agurken i to på langs, skrap ut kjernen og riv resten av agurken på et rivjern over en bolle. Dryss på en liten klype zlatan, bland og la agurken stå i 10 – 15 min. Det er for at tzatzikien ikke skal bli altfor tynn. Hell av vannet fra agurken, tilsett resten av ingrediensene til tzatzikien og bland.
 - Bland sammen alle ingrediensene til kjøttfarsen i en ny bolle med hendene, så det blir ordentlig godt blandet. Så lager du små, litt tjukke pølser (som en tjukk finger) ca. 10 cm lange.
 - Varm opp en stekepanne på medium-høy varme med litt stekeolje. Ha i noen av “pølsene” og press ned med en stekespade på hver av de. Snu dem etter de har fått en finn stekeskorpe på den ene siden – ca. 3 minutter. Og stek til de får en stekeskorpe på andre siden – ca. 2 – 3 minutter.
 - Smør på tzatziki som en tykk stripe på midten av et ferskt lavasj-brød. Ha deretter på tomat i biter, rødløk i skiver og ruccola. Så legger du på omtrent fire stekte “köftepølser”, og har på mer tzatziki og rødløk.
 - Rull sammen og nyt!
 - Bon ape tit!
 
TRYKK HER FOR Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM!
0 kommentarer
 
