Butter chicken – oppskrift (spicy)

butter chicken oppskrift

Flere har bedt meg om å lage denne oppskriften i tekstformat, så her har du den.

I oppskriften står det at du må bruke kasuri methi, det er ikke nødvendig, men kan beskrives som indernes oregano. Det er også kjent som fenugreek på engelsk, men er ikke det samme som bukkehornskløverpulver, som er mer bittert.

Dette er bare en utrolig god rett å spise i helgene, kos deg!

Vil du spise en veldig god type ris til denne retten anbefaler jeg å prøve denne oppskriften.

 

Ingredienser kyllingmarinade

  • 2 – 3 kyllingfileter kuttet i store biter
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ss paprikapulver
  • 1/2 ts cayennepulver
  • 2 ss chilipulver (kashmiri)
  • 1 ss garam masala
  • 2 ss hvitløk- og ingefær-paste
  • Saften fra 1 lime
  • 1 ts salt

Ingredienser saus

  • 1 rødløk – hakket
  • 2 ss ghee evt. solsikkeolje – til steking
  • 2 ss garam masala
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss chilipulver (kashmiri) – halvér mengden chili om “indisk sterk” blir for sterkt for deg
  • 3 hvitløksfedd – finhakket
  • 1 boks hele skinnfrie tomater
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt eddik evt. eplesidereddik
  • 2 dl vann
  • 1 håndfull cashewnøtter
  • 2 ss rømme
  • 100 gram smør
  • 1 klype kasuri methi

Topping

  • Kasuri methi
  • Hakket fersk koriander
  • Rømme

Forslag til tilbehør

  • Basmatiris
  • Nanbrød
  • Mango chutney
  • Raita

 

Butter chicken oppskrift

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden inkludert kyllingen. Hell i en ziplock-pose, rist litt rundt for å fordele marinaden. Legg i kjøleskapet i minst 4 – 6 timer men helst over natta. Har du det travelt kan den også ligge i bare 20 – 30 minutter.
  2. Legg de marinerte kyllingbitene på et stekebrett med aluminiumsfolie. Sett på øverste rist i forvarmet ovn på 230 grader med grillelement i 10 – 15 minutter.
  3. Stek rødløken i ghee på medium-høy varme i et par minutter. Ha i resten av ingrediensene til sausen bortsett fra smøret og rømmen, og la småkoke i 20 minutter. Ha over på blender og blend til en fin masse. Ha over i stekepanna/kjelen igjen og tilsett smør og rømme, og kok videre på lav varme.
  4. Del opp kyllingbitene som var i ovnen i litt mindre biter og tilsett i sausen. La småkoke i 5 – 7 minutter. Koker du på høy varme nå kan sausen skille seg og bli klumpete.
  5. Servér med basmatiris, nanbrød, mango chutney, rømme, en klype kasuri methi over retten og så mye koriander du ønsker.
  6. Bon ape tit!

 

Ikke glem å følge meg på instagram @kaaynelagermat

 

3 kommentarer
    1. 2 ss chilipulver i både saus og marinade gjorde dessverre at dette er alt man smaker.. Det svir faktisk litt i munnen. Her bør du oppdatere oppskriften til å presisere riktig krydder og mengde, eventuelle alternativer og hvor lite man faktisk burde ha oppi av VANLIG chilipulver.

      1. Jeg ser den. Men det er snakk om kashmiri chilipulver som er mye mildere. Så jeg håper ikke du brukte cayennepulver i stedet? Ellers er også indisk mat som regel mye sterkere enn vanlig norsk mat.

        Men takk for tips. Da kan jeg inkludere det og skrive at om man ikke tåler chili no særlig burde man halvere mengden chili 👍🏻

        1. Brukte helt vanlig Chilipulver som du får kjøpt på alle matbutikker i vanlig krydderboks. Poenget er at typen Kashmiri er det viktige her, men så står det i parentes. Ville heller skrevet:

          2 ss kashmiri pulver (indisk chilipulver) – bruk maks en teskje vanlig chilipulver om du ikke har kashmiri

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg