Enkel oppskrift på maistortillas

maistortilla tortilla mais masamel masa mel nasjonalgastro enkel oppskrift hvordan lage tilberede fremgangsmåte glutenfri uten gluten mat taco tacofredag billig raskt

Denne oppskriften er relativt enkel og inneholder bare 3 ingredienser.

Det er vanlig at det brukes kun maismel, vann og salt, men siden vann smaker så lite tilsetter vi heller kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong for at tortillaene skal smake enda mer. Pluss at det er nok salt i en buljong, så man slipper å tilsette det i tillegg.

 

Ingredienser

  • 250 gram masa mel (maismel – du får kjøpt det mest populære merket Maseca på blant annet Frukt og grønt på Mathallen i Oslo og på Gutta på haugen)
  • 350 gram lunka vann
  • 1 kube kyllingbuljong/grønnsaksbuljong
  • 1 zip lock-pose

Fremgangsmåte

  1. Bland inn buljongen i det lunka vannet, og deretter sammen med maismelet. Bland sammen i et par minutter til du får en smidig deig. Maismel inneholder ikke gluten, så ikke fortvil om deigen detter fra hverandre. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile 20 – 30 min i romtemperatur.
  2. Klipp opp en zip lock-pose så du får 2 like store firkanter.
  3. Varm opp en tørr stekepanne på høy varme.
  4. Ta nok fra deigen til å lage en golfball som du deretter putter mellom de to plastfirkantene som du har klippet ut. Nå kan du enten bruke en tortillapresse for å lage tortillaene, men det har du mest sannsynlig ikke liggende rundt (de selger det på Gutta på haugen på St. Hanshaugen om du trenger en). Derfor skal vi presse de på en litt annen måte. Metode nr. 1 er å ta en kjele eller stekepanne som du presser ned på deigen. Tortillaen skal bare være et par millimeter tykk. Får du vondt i henda av å lage tortillaene på den måten kan du prøve metoden nr. 2; legg en stor bok under og en stor bok over. Sett deg deretter på bøkene for å presse tortillaen flat.
  5. Akkurat denne delen kan kanskje høres litt forvirrende ut, men dette er nesten den viktigste delen av tortillalagningen. Fjern det øverste plastlaget fra tortillaen mens du holder en hånd på det underste laget. Legg deretter den andre hånda over tortillaen, og snu hele greia over. Så kan du forsiktig fjerne det andre plastlaget. Ha tortillaen i den éne hånda med håndbaken ned og legg tortillaen forsktig nedi panna. Du kan se hvordan her.
  6. Stek i 30 – 40 sekunder på den ene siden og 1 min. på den andre siden. Snu den deretter enda en gang og press ned på tortillaen for at lagene skal skilles og skape luftbobler. Den stekes videre i 10 – 20 sekunder før du snur den en siste gang og steker i 10 – 20 sekunder.
  7. Pakk tortillaene inn i et kjøkkenforkle. Dette er litt rart men dampen kommer nemlig til å gjøre at tortillaene vil tåle å bøyes og tøyes når du skal bruke de til tacoen.

 

TIPS: Ikke lag ferdig alle de rå tortillaene på forhånd. De blir fort tørre og detter fra hverandre. Press og stek én og én tortilla.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg