Hvordan lage hot sauce

hot sauce chili nasjonalgastro vitamix hvordan lage oppskrift på enkelt enkel habanero cayenne spicy Oslo Pepper Expo matbloggere topplisten chilisaus saus

 

Vi har endelig fått oss en god blender, en Vitamix, og noe av det første vi må gjøre da er jo selvfølgelig å lage hot sauce. Denne hot sauce-oppskriften er god på det meste av mat, pluss at den er superenkel å lage. Sausen er ikke veldig sterk, men om du ikke takler sterk mat kan du droppe å ha habaneroen i sausen, men da vil den ikke få den like god fruktige og florale smaken.

 

 

Ingredienser

  • 1 liten fersk ananas
  • 2,5 dl cayenne chili
  • 1 stor moden habanero
  • 2,5 dl gul løk kuttet i biter
  • 2,5 dl eplesidereddik
  • 2,5 dl vanlig lys eddik
  • 1 ss salt
  • 1 ss kverna fersk sort pepper
  • 2ss olivenolje
  • 6 store hvitløksfedd uten skall

 

 

Fremgangsmåte

  1. Fjern og kast kjernen og “skallet” på ananasen. Del opp ananasen i skiver, og deretter i ikke så altfor små biter og stek på hver side i en panne til det får en mørk brun karamelisert farge.
  2. Fjern stilkene på cayenne chilien og del opp i biter. La frøene være i, men pass på å bruke hansker når du håndterer chili. Fjern også stilken på habaneroen, men du trenger ikke dele den opp.
  3. Ha i de forskjellige eddikene, olivenolje, salt, pepper, stekt ananas, chili, løk og hvitløk, i den rekkefølgen oppi en god blender – vi har brukt en Vitamix. Blend alt sammen på høy hastighet i litt over 1 minutt. Hell det deretter over i en kjele og småkok for å redusere sausen noe. Her kan du godt velge konsistensen selv. Men ved å redusere sausen fjerner du en del av vannet fra chilien, løken og de andre ingrediensene, som gjør at du sitter igjen med mer smak.

 

hot sauce chili nasjonalgastro vitamix hvordan lage oppskrift på enkelt enkel habanero cayenne spicy Oslo Pepper Expo matbloggere topplisten

 

 

TIPS: Sterilisér glassene/krukkene du skal bruke til å ha sausen over i, ved å sette de i ovnen på 100 grader i 20 minutter.

 

 

Nå har du hot sauce du kan bruke på alt fra pizza, kyllingvinger, egg, toast, burger, til og med is(!)…you name it. Eller du kan gi det bort som mange fine små gaver.

 

Sett hot saucen i kjøleskapet. Den holder i minst 1 måned, men sikkert mye lengre enn det også. Bare lukt på den for å vite om den har blitt dårlig. Det er eddiken og saltet i sausen som gir den en lengre lagringstid.

 

 

Liker du chili? Meld deg gjerne på Oslo Pepper Expo 2019 som skal holdes til neste år. Du finner arrangementet her.

6 kommentarer

    1. Hei jeg så på deres gamle blogg at dere lagde ackee og saltfish for noen år tilbake. Lurer på hvor dere fikk tak i ackee? 🙂

    2. Sarah: hei, Sarah! Det tror jeg vi fikk tak i på en grønnsaksbutikk i storgata 34c, Oslo. Ellers er det en vest-afrikansk butikk rett over veien for den grønnsakssjappa. Den heter vickis tropicana tror jeg.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg