Sommeren vi har nå er rekordvarm og vi trenger noe leskende og kaldt å drikke. Kaldbrygget kaffe er base for flere deilige drikker og er fint å ha stående i kjøleskapet i denne varmen. Du lager kanskje iskaffe som er brygget sterk og varm for så å blandes med is? Å gjøre det på den måten skal visstnok gi en mer bitter smak og holder tilbake sødmen i bønnene. Skal du lage islatte og melkebaserte drikker kan det allikevel være passende å gjøre det sånn.
Hvis du ønsker en søtere og rundere smak på drikken, kan det lønne seg å brygge kaldt. Kaldbrygget drikkes gjerne med isbiter og vann. Hemmelig tips: Du kan også bytte ut vannet med boblevann for en friskere opplevelse!
Du trenger:
- Et dryppetårn
Neida. Det finnes andre måter å gjøre dette på! Og vi skal vise deg hvordan du kan gjøre det med redskaper du allerede har.
Sånn brygger du kald kaffe:
- Kvern bønnene, eller kjøp ferdigkvernet. Bønnene bør være grovkvernet.
- Mål opp 1 del kaffe og ha i en stor beholder (f.eks stort Norgesglass eller en mugge)
- Mål opp 4 deler kaldt vann, hell over og rør.
- La stå og godgjøre seg i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken i 12-24 timer.
- Legg et rent kjøkkenhåndkle e.l over en mugge og sil av kaffen. Ikke bruk papir, da det kommer til å gå i oppløsning underveis, men du kan bruke et kaffefilter.
- Ha brygget i en glassflaske e.l og sett i kjøleskapet
- Drikkes med isbiter i et glass. Jeg pleier å ha 50/50 med vann og kaffe i glasset.