Oppskrift på amerikanske pannekaker

hvordan lage amerikanske pannekaker oppskrift matblogg topplisten nasjonalgastro anniken og kaayne fremgangsmåte frokosttips tips til frokost enkelt enkel klikk mat lønnesirup

 

Nå som de fleste har sommerferie og sikkert mye tid på hendene tidlig på morgenen er det verdt å prøve seg på disse amerikanske pannekakene. De er ikke vanskelige å lage i det hele tatt, og om du blander en større porsjon med de tørre ingrediensene kan du ha de i kjøkkenskapet klare til bruk neste gang.

 

 

🥞

 

 

Ingredienser

 

Tørre ingredienser:

 • 30 gram sukker
 • 12 gram bakepulver
 • 5 gram salt
 • 200 gram siktet hvetemel

 

Våte ingredienser:

 • 240 gram helmelk
 • 2 egg
 • 60 gram smeltet smør

 

Fremgangsmåte

 1. Bland alle de tørre ingrediensene, deretter pisker du eggene i en egen bolle sammen med melken, og blander det sammen med de tørre ingrediensene. Rør sammen ingrediensene, men ikke rør for mye for da danner det seg gluten som kan gjøre at pannekakene blir mer kompakte. Hell i det smelta smøret og rør forsiktig inn. Pro tip: Hvis du vil ha pannekakene ekstra fluffy, pisker du eggehvitene fra eggene for seg selv nesten til de blir marengs, så blander du det inn på samme måte.
 2. Sett stekepanne på medium-høy varm og stek i en helt tørr teflon-panne i ca. 2-3 min. på den ene siden. og 1-2 min. på den andre siden. Her må du prøve deg frem fordi ikke alle stekepanner funker på samme måte. Så lenge pannekakene ikke blir svidd, er de gode.
 3. Servér med en klump med smør på toppen, lønnesirup helt over og gjerne noen bær til.

 

🥞

 

Inspirasjon til denne oppskriften er hentet fra chefsteps.com. De har mange andre gode oppskrifter som det er verdt å sjekke ut.

9 kommentarer
  1. He he neida, men amerikanske pannekaker skal være tykke og ha en litt svampete konsistens. Dine er bare 1/3 av tykkelsen de burde ha og for smaken trenger du det som amerikanerene kaller buttermilk aka kefirmelk.

  2. Helene: ah! Takk for tipset! Vi lagde noen pannekaker hvor vi pisket egghviten til en slag marengs som vi hadde i røra og da ble de ganske puffete. Det er ikke de som er på bildet da. Men skal prøve med kefirmelk. Er det bare å bytte ut melk med kefirmelk da eller? Men da blir vel pannekakene litt syrligere?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg