Maten i Sopot, Polen

sopot polen poland nasjonalgastro reise maten i polen hva å gjøre hvor å spise

 

Endelig er det sommerferie! Vi har hørt så mye fint om Sopot fra mange forskjellige mennesker som har hatt en god opplevelse med alt fra mat til vær og shopping, derfor bestemte vi oss for å reise dit.

 

All skryten hadde gitt oss høye forventninger om et sted som lignet syden, med god mat og masse historie. Vi bodde på et av de fineste hotellene med kort vei til sentrum og de flotte sandstrendene. Dessverre var det overskyet omtrent 80 prosent av turen, og vi fikk kun vært på stranden og badet én dag. Det var for så vidt greit da vi så for oss at det var masse annet å finne på enn å dra på stranden.

 

Vi er leie av alle de bloggerne som kun viser de beste opplevelsene sine, selv om det kanskje ikke var så bra i virkeligheten. Derfor skal vi være ganske ærlige i dette innlegget.

 

 

Sopot sentrum

 

Vi startet med å dra til nabobyen Gdynia, en usjarmerende by der det ikke var en skit å se annet enn et stort kjøpesenter, og et akvarium som minte om en dårligere versjon av naturhistorisk museum i botanisk hage i Oslo. 

 

Deretter sjekket vi ut Gdansk, som viste seg å være veldig hyggelig, og som vi kanskje hadde dratt tilbake til hvis ikke det hadde vært regn resten av dagene. 

 

 

Fra gamlebyen i Gdansk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restaurant Goldwasser i Gdansk

 

 

 

 

Friterte pierogi, en av de polske nasjonalrettene som vi fikk servert som forrett på restaurant Goldwasser. Knasende, saftig med mye god smak. Skulle ønske det var mer enn bare 2 stk.

 

Under ser du żurek, en av de andre nasjonalrettene til Polen, som også blir kalt “hvit borscht”. Det er visstnok en fermentert hvete- eller surdeigssuppe, som inneholder biter med pølse. Smaken kan kanskje sammenlignes med en fyldig, kremet blomkålsuppe. Den var veldig mektig og hadde mye umami. Nydelig rett, selv om det kanskje ikke sånn ut.

 

 

 

 

Vi hadde hørt at det skulle være mye god mat i Sopot sentrum. Og det er mye mat, men kanskje ikke så god som vi hadde forventet, og heller ikke akkurat av beste kvalitet.  Maten er ikke veldig dyr der, men kvaliteten på maten på de fleste restaurantene er, hva skal man si…meh. Typiske turistfeller der stedet ser ordentlig ut og det er mange gjester, men maten er kjip.

 

 

 

Vi bestilte sushi fra noe som virket som en ordentlig sushi-restaurant. Vi tenkte at det måtte være god sjømat siden Sopot ligger ved havet. Menyen på restauranten virket ordentlig og stedet var fint. Men da vi fikk vår sushi, var det noe som ikke stemte helt. Makirullene var utrolig store og løse, og inneholdt noe som kunne minne om kremost, og bare halvparten av de innehold laks. Resten av makirullene inneholdt noe vi antar må ha vært bambusskudd og brun avokado. Anretningen var ikke noe spesielt fin, da fire av de store bitene var endene på sushirullene, og de så lite delikate ut.

 

 

sushi sopot anbefales ikke dårlig

“Sushi”, eller ris, agurk, salat, noe brunt og litt laks som har blitt kastet hardt mot ei trefjøl.

 

 

 

Det beste vi fikk servert i Sopot var helt klart østersene, men de var dessverre overpriset sammenlignet med hva de ville kostet i Norge. Men østers blir ikke feil uansett, så lenge de er spiselige. Kokkene hadde derimot ikke helt av alt saltvannet som var i skjellene, og de var heller ikke løsnet ordentlig. Det klarte å trekke ned en ellers god smaksopplevelse.

 

 

Seafood Station i Sopot

 

Den ferske hummern var helt nydelig. Servert med klarnet smør. Problemet var bare at hummeren var ikke å finne på menyen noe sted hvor vi spiste, men ble heller anbefalt av kelnern. Vi takket derfor ja til anbefalingen og bestilte hummern. Det vi ikke visste var at den var dobbelt så dyr som den dyreste retten på menyen 😣 og vi fikk helt bakoversveis da vi skulle betale 😱. 

 

 

Seafood Station 

 

En annen uting med restauranten, som virkelig fikk oss til å mislike kelneren, var at han foreslo at han skulle slå inn 10% i tips til han da vi skulle betale regningen. Vanligvis er det jo opp til gjesten hvor mye man vil gi i tips. Det er vanskelig å si nei til det, når man blir stilt til veggs på den måten (sikkert mange nordmenn som har følt seg like ukomfortable som oss etter å ha gått ut fra dette stedet). Vi hadde ikke engang fått se på regningen før han spurte. Vi tenkte at det skulle gå greit siden de fleste rettene var relativt rimelige. Det hele endte opp med å komme på 1700kr inkludert tips(!). Hadde vi blitt skikkelig mettet hadde det vært en ting, men vi var ikke ordentlig mette engang.

 

Det var kjipt å dra fra en restaurant å føle at vi hadde blitt lurt rett og slett. Det er første gangen en servitør har prøvd å prakke på oss det dyreste av alt på en meny, for så å presse oss til å gi han 10% tips. En kelner skal som regel anbefale de tingene som passer godt sammen og tenke på hele smaksopplevelsen. Denne servitøren derimot anbefalte de dyreste tingene på menyen (og som ikke var på menyen) med hensikt å få mer i tips, og som om ikke det var nok så ville han at vi skulle skrive noen fine ord om hans gode service på Trip Advisor også!

 

Dette stedet var bare lureri. Vi anbefaler deg å stikke et helt annet sted for å spise hummer og østers i Sopot. Her er de bare ute etter pengene dine. Vi liker ikke å henge ut visse restauranter men akkurat her skriver vi hva de heter; Seafood Station. Stikk gjerne dit for å spise østers, men ikke noe annet. Det skal sies at vi hadde en flink og hyggelig kelner her en annen dag, som ikke var grisk etter mest mulig tips. Men maten var i tillegg i noe spesielt merkverdig til den prisen de ba om.

 

 

 

 

 

 

Vi får vel ærlig si at utenom østers så er det KFC som har blitt verdsatt høyest på denne turen. Helt til vi forspiste oss på en bøtte i str. XL. Noen ganger kan den billigste maten være den beste, og med slike kjederestauranter vet du i hvert fall hva du får. Når det er sagt si vi ikke at du bare skal spise maten på slike restauranter når du er ute å reiser. Du reiser jo får å smake på andre kulturers mat, men det kan være innimellom for å få opp blodsukkeret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En tomahawk steak fra restaurant Crudo i Sopot.

 

 

 

 

Kaaynern prøver seg på en Aperol Spritz, han mener smaker som de vitamintablettene man kan tygge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hotel rezydent sopot polen sentrum matblogg nasjonalgastro reise hvor å bo eksklusivt buffetHotel Rezydent. Hotellet vi bodde på.

 

 

 

 

hotel rezydent sopot polen sentrum matblogg nasjonalgastro reise hvor å bo eksklusivt buffet

Den fine buffeten til hotellet.

 

 

 

 

 

Fra hovedgågata i Sopot som vi sikkert gikk opp og ned 1000 ganger fordi det ikke var så mye annet å se i Sopot.

 

 

 

Den deilige sanda fra stranda i Sopot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra den ene dagen vi fikk bada på stranda.

 

 

 

 

 

hotel rezydent nasjonalgastro matblogg

 

 

Alt i alt tror vi ikke du stikker til Sopot for å spise god mat. Kanskje billigere mat, men ikke god mat. Grunnen til at man stikker til Sopot må være på grunn av den nydelige stranda, men vi fikk ikke oppleve det gode været som vi hadde håpet på.

 

Det var nå deilig å komme tilbake til Oslo å dusje i vann som ikke gjør at håret blir brusete. Drikke godt vann fra springen, og ikke minst 30 grader, full sol, og gode råvarer! Hvorfor dro vi fra Norge i det hele tatt lurer vi på.

 

 

 

hotel rezydent nasjonalgastro matblogg

 

Vet du om noen restauranter i Sopot som vi burde ha vært på?

 

 

Fortsatt god sommer, og følg med på bloggen for mer spennende fremover.

 

1 kommentar
  1. Kanskje google litt før avreise…dere har jo bare besøkt de verste stedene…bortsett ifra Crudo ser jeg…og det er så feil å bo på toppen av gågata …prøv heller Testa …ser det er noen år siden dette her…Den beste maten i Sopot om sommeren fåes på strandrestaurantene!! Billige og ikke så pene, men MATEN er nylaget og fersk! Jeg tar noen runder på nett innimellomm for å se hva nordmenn skriver om Polen…Dette var dårlig

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg