Storbritannia // Fish n’ chips

storbritannia england fish n' chips and nasjonalrett united kingdom fisk pommes frites junkfood street food nasjonalgastro oppskrift hvordan lage fritere matblogg matbloggere

 

Å fritere ting har blitt veldig trendy. Man har liksom kommet forbi det å være sunn, bare spise grønnkål, quinoa, byggkorn osv. Det handler ikke lenger bare om å spise sunt, det handler om å spise balansert. Så da skal man selvfølgelig få lov til å spise det som er usunt innimellom også. I denne retten får man virkelig kombinert det sunne med det usunne; fisk og rotfrukt som blir frityrstekt med øl.

 

Ingredienser:

 • 400 gram torskeloin
 • 250g mel + litt mel til å dekke torskeloinene
 • 2 liter frityrolje
 • salt og pepper
 • 3 ts bakepulver
 • 1 ts karri
 • 1 bitteliten klype MSG-pulver (kan sløyfes)
 • 2 – 3 store poteter
 • 1 øl – vanlig alkoholfri øl funker helt fint, men du kan også prøve deg frem med andre varianter for å gi en litt annen smak.

 

 

Fremgangsmåte “chipsen”:

 1. Kutt opp potetene i tynne staver, la de ligge i vann i 20 – 30 min for å fjerne potetstivelsen. Det vil gjøre at pommes fritsen blir luftigere og mer sprø.
 2. Fritér pommes fritsen porsjonsvis på 160 grader i ca. 5. min. Ta de ut og la de kjøle seg ned i ca. 20 – 30 min eller lenger.
 3. Skru opp varmen så frityroljen treffer rundt 180-190 grader og fritér pommes fritesene til de blir gyllenbrune. Dette går relativt fort.

Fremgangsmåte fisken

 1. Kutt opp torskeloinen slik at de er flate og i omtrent 4 like store stykker. Krydre så filtene med salt og pepper. Legg til side og bland sammen frityrrøra.
 2. Dekk en torskefilet i mel, dypp den deretter i frityrrøra og legg den forsiktig i frityroljen og fritér i omtrent 5 minutter.

 

TIPS! Friterte ting smaker best servert på/i papir da holder maten seg krispy lengre.

 

 

Har du spist fish n’ chips, eller noe lignende? Hva synes du? Legg gjerne igjen en kommentar og forslag til neste nasjonalrett.
 

 

 

 

SPIS VERDEN FØR VERDEN SPISER DEG!

We hope you enjoy your food!

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg