Øya-maten 2017 // Del 1

 

 

 

Vi har smakt på noe av det Øya-festivalen har å by på i 2017 og la oss bare si at det er nesten verdt å kjøpe Øya-billetter KUN for å komme inn hit å smake på maten. Ja, kvaliteten på maten er veldig høy i år og den fortjener mye skryt.

 

 

 

 

 

Regnet styrtet ned første dagen på Øya-festivalen, men det hjalp å få i seg god mat og drikke. Det skal sies at festivalområdet gjerne kunne hatt noen telt der man kan spise maten sin og søke ly fra pøsende regn eller stekende sol. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pjoltergeist

 

Den første retten vi prøvde heter Takoyaki og serveres av Pjoltergeist-folket. Takoyaki er friterte små boller som inneholder blant annet akkar (en type små blekksprut). Det ble servert med masse vårløk og katsuobushi (løvtynne tørkede tunfiskflak).

Dette er helt klart favoritten vår så langt. Retten har en god blanding smaker og konsistenser;  knasende frisk vårløk, krispy boller med kremete innhold, og tunfiskflak som smelter på tunga. Hele retten er full av smak og er en tallerken for de som har lyst til å prøve noe litt utenom det vanlige.

Psst! Tallerkenene er laget av hvetekli så de kan du faktisk spise(!). 

 

 

 

 

 

 

Texas Barbecue Café

 

Neste rett var en brisket sandwich med sylta rødløk. Et bra måltid om du er ute etter å spise mye godt grillkjøtt.

 

 

 

 

 

Endelig sluttet det å regne. For en liten stund hvertfall. Vi måtte investere i flere nye plagg fra Carlings-butikken på området, da regntøyet viste seg å gjøre en DÅRLIG jobb for å holde oss tørre.

 

 

 

 

 

Og så begynte det å regne igjen…….

 

 

 

 

Elgbab

 

Ordet elgbab hørtes veldig spennende ut og vi måtte teste denne. Litt skuffet, da vi av en eller annen grunn hadde forventet at det ikke skulle smake kebab. Elgbaben leverer bra som et alternativ til kebab, og smaker veldig likt en helt vanlig kebab, med unntak av kjøttet, som er mørere og smaker litt mer vilt. Et pluss er at man får mye mat for pengene og kan leve noen gode festivaltimer på en elgbab.

 

 

Processed with VSCO with a7 preset

 

 

 

Dag 2

 

 

Endelig smiler værgudene til oss. Dag 2 er preget av ekte festivalstemning! Det kunne ikke vært bedre. Folk får nå endelig muligheten til å vise de nøye uttenkte festival-outfitene sine til andre Øya-publikumere, og til å legge seg på gresset og rulle rundt, mens deilig musikk, mat og drikke flommer inn i alle kroppens åpninger. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiskeriet

 

Fiskeriet har fått skryt for sin fish n’ chips derfor måtte vi jo prøve det. Chipsene er store og saftige, det samme gjelder fisken. Det hele kommer med en deilig remulade, og er pakket inn i det klassiske avispapiret noe som også gjør det lett å gå rundt med maten på festivalområdet. Dette er en veldig safe rett for de som ikke ønsker masse ukjente smaker. Passer f.eks godt for barn.

 

 

 

 

 

 

Solberg & Hansen

 

 

Nitrokaffen fra Solberg og Hansen. Dette er kald kaffe med nitrogen, noe som gjør den mer fyldig enn en vanlig iskaffe, og gir den en litt mer kremet smak. Ellers serverer de både iskaffe og varm kaffe som vi liker godt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taco República

 

Taco-tallerkenen til Taco República inneholder to små tacoer, nachos og en bønnedip. Saftige friske tacoer med mye koriander og en lime som kan skvises over for å gi tacoene mer smak av sommern (som ikke er over).

 

 

 

 

 

 

Det var to dager med festival og vi kommer tilbake med flere updates. Du kan også følge oss på Instagram om du ikke gjør det allerede @national_gastro for å se flere direkte updates under festivalen.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg