Kaaynern har vært på fisketur sammen med et par av kompisene sine oppe i Sørkedalen, nærmere bestemt Heggelivannet. Speilreflekskameraet ble liggende igjen hjemme, så alle bildene er tatt med Iphone SE.
Det tar omtrent 2 1/2 time å gå opp til Heggelivannet, og hvor ca. 4.5 km er oppoverbakke. Det er visstnok ganske dårlig å fiske når det er tåke, det er usikkert hvorfor, men det kan hende det er pga trykket.
Vi hadde håpet at vi ikke skulle inn i tåken, men det var akkurat der Heggelivannet ligger.
Det er egentlig en øy ca. 200 meter ut i vannet, men på bildet ser du absolutt ingenting.
Videre inn i tåka…
Obligatorisk fisketur-selfie, for å vise at jeg faktisk var med på turen.
Utstyret mitt; Shimano-snelle og en 251 cm Savagear fiskestang som tar 7 – 23 grams sluker. Rett og slett et all-around fiskeutstyr.
Nei, bildet under er ikke et maleri fra nasjonalromantikken. Det var virkelig det perfekte været å ta bilder i, siden tåken gjorde det sånn at ikke bildene enten ble for undereksponerte eller overeksponerte.
Vi måtte ned noen skråninger for å komme til fiskesteder som den du ser under. Jeg klarte også å plumpe uti vannet med den ene støvelen så vannet fylte seg helt opp til randen. Jeg måtte vrengte sokken, og bare bytte tilbake til sko med en gang. Rett og slett unødvendig å ha med de støvlene. Da var det bare å gå med en gjennomvåt fot i 6 timer til, men heldigvis var det ikke kaldt.
Dagens første ørret ble ikke tatt av meg, men av en fiskekompis (ikke han som holder fisken på bildet forresten).
Se på de nydelige fargene på fisken. Ikke uten grunn at vi kaller ørreten vår nasjonalfisk. Uheldigvis hadde vi ikke tatt med noen vekt, men fisken var omtrent 50 cm, og litt over en kilo, og denne fisken slapp vi ut igjen.
Du lurer sikkert på hvorfor dette innlegget er på en matblogg hvis det ikke er så mye mat involvert, men det er det. Den samme fiskekompisen fanget en fisk til, ikke 5 minutter senere engang på ca. 250 gram. Han fikk fisken på samme sluken som den første, og han spurte om jeg var sulten. Siden jeg hadde spist opp all annen mat jeg hadde tatt med på turen sa jeg selvfølgelig “Ja!”. Så da måte jeg rense fisken, avskalle fisken og slenge den rett i stekepanna som vi hadde tatt med. Det smakte helt fortreffelig av fisken, men nesten gang skal jeg være bedre forberedt og ha med salt, pepper og en stor dose smør.
Håper dette innlegget inspirerer til en fisketur eller bare en tur inn i skogen i det hele tatt. Del også gjerne innlegget med noen som liker å fiske 🙂
Nice, den va fin…