Vi er 100% for at folk skal spise mindre kjøtt og benytte seg av vegetariske alternativer selv om de ikke er vegetarianere. Mange tror at vegetarburgerne man får kjøpt i butikken er tørre og smaker kjipt. Veggisburgere er gode, men de fleste tilbereder dem feil.
Her har vi brukt Kiwi sin vegetarburger og tilberedt den slik at den blir skikkelig saftig og god. Dette er ikke den sunneste burgern, men du kommer i hvert fall til å spise mindre kjøtt.
Dette er den beste ferdiglagede vegetariske vi har prøvd sålangt. Fåes på Kiwi.
Ingredienser:
- Brioche hamburgerbrød
- Vivera Vega vegetarisk hamburger
- Fiskesaus
- Soyasaus
- 1 ts Sriracha-saus
- 2 store ss Hellman’s majones
- Amerikansk sennep
- Sylteagurker i skiver
- BBQ-saus
- Rødløk, finhakket
- Smør til steking
- Cheddar-ost
- Norvegia eller annen type mild ost
- Pepper
Fremgangsmåte:
- Stek hamburgerbrødene i en stekepanne med smør på medium-lav varme til de blir gylne inni.
- Mens hamburgerbrødene steker rekker du å blande Hellman’s majonesen og sriracha-sausen, og finhakke rødløken.
- Smør den sammenblandede chilisausen (sriracha + majones) på bunnskivene av hamburgerbrødene, og strø på masse finhakket rødløk.
- Bland 50/50 med fiskesaus og soyasaus og pensle på veggisburgerne (se tips nedenunder). Strø kvernet pepper på burgerne.
- Ha i smør i en middels varm stekepanne og stek hamburgerne 4 min. på den ene siden uten å røre på de. Snu deretter burgerne og legg osten oppå og legg lokk over stekepanna. Stek i 4 min. til.
- Legg de ferdigstekte hamburgerne over på hamburgerbrødene, hell litt BBQ-saus over burgerne og ha på sylteargurker. Ha amerikansk sennep på innsiden av hamburgerbrødets topplokk og legg over burgern.
Tips!
Vi bruker veldig ofte en blanding av fiskesaus (er ikke vegetarisk, men kan sløyfes) og soyasaus på kjøtt og vegetariske alternativer til kjøtt. Derfor har vi stående i kjøleskapet en liten spraykanne fra Le Creuset, som vi er veldig fornøyd med.
Denne må jeg prøve, har ikke fått testet den enda 🙂
Mmm ja det e æ helt sikker på 🙂
Bra blogg æ følle dokker 🙂
blomsterevasheksehus: takk! Det setter vi stor pris på 😀