Endelig har vi fått ut fingern og laget en ny nasjonalrett. Denne er vegetarisk, men ikke vegansk.
Vi har senket kravene til oss selv ganske mange hakk, som dere kanskje legger merke til. Det er slutt på lange utdypende innlegg med masse bilder. Grunnen er at vi ikke har så mye tid akkurat nå, og den forbanna sola er er aldri oppe lenger, så bildene blir ikke så bra. Vi har liksom ikke utstyret som trengs. Men nok om det. Denne nasjonalretten kommer fra Lichtenstein, og heter käsknöpfle. Det er en type fersk ostepasta med løk. Og den smaker fantastisk. Kan minne om Mac’n cheese, men denne er mye bedre!
Ingredienser
- 300 g hvetemel
- 5 cl vann
- 4 egg
- salt
- klype muskat
- klype pepper
- Ost. F.eks Emmenthaler, Gruyere og Fontina
- løk i ringer
Redskaper du trenger:
- Bolle
- visp og tresleiv
- målebeger/litermål
- flatt rivjern til osten og pastaen
- middels stor kjele
- dørslag
- Stekepanne til løk
Fremgangsmåte
- Bland egg, vann og mel til en fuktig deig sammen med krydder og en klype salt
- La stå i 10 – 20 min mens du river ost og kutter løk i ringer
- Kok opp en kjele med vann og litt salt i
- Bruk et flatt rivjern til deigen og press den gjennom over det kokende vannet. Egentlig bruker man et spesielt jern som de fleste ikke har. Jeg brukte et vanlig rivjern som er formet som en boks, og det anbefales IKKE. Du kan også være kreativ og finne andre løsninger. Det viktige er at deigen skal presses gjennom små hull. før den havner i vannet. Dette er ikke så lett som det ser ut fordi deigen er ganske seig. Jeg brukte en smørkniv til å presse deigen gjennom hullene.
- La pastaen koke i 2 min ca. Det er vanskelig å få alt til å koke like lenge. Men pass på at det får koke i minst ett min. Ta ut noe underveis og legg det i en skål.
- Bland pastaen med revet ost
- Stek løkringene med litt smør og ha på toppen
- spis
Gesegnete Mahlzeit!
2 kommentarer
Den så spennende ut!
Får ta den opp til vurdering å lage sjøl =)
Snøren Matblogg: god og enkel 😀