Restaurant med espresso soft-is

 

 

Forrige uke var vi på nyåpnede restaurant Pila på Grünerløkka. Restauranten ligger et steinkast fra Akerselva og stemningen er laid back. Vi er fans av øl, kaffe, vinyl- konseptet til Hendrix Ibsen og synes det er kult at det nå har dukket opp en gastrokaffebar med vinyl i høyttalerene og fokus på kortreiste råvarer. Pila har med seg den enkle og hyggelige interiørstilen fra Hendrix Ibsen, og vi føler oss “hjemme” med en gang vi kommer inn.

 

 

 

 

Utsikten fra restauranten er selvsagt ut mot nydelige Akerselva, med et stort piletre i sikte.

 

 

 

 

Det er folka som drev foodtrucken Ragnalokk, som var på blant annet Øya-festivalen i år, som driver kjøkkenet på Pila. Vi synes pull pork svelene de lagde på Øya-festivalen var den desidert beste maten vi kunne få tak i der. Vi håper derfor at restauranten på et eller annet tidspunkt begynner å servere svelene, for de savnes sterkt  *wink wink*. Matblogger Lars spiser var så stor tilhenger av svelene at han måtte lage sine egne.

 

 

 

 

 

Åpent, luftig og et relativt minimalistisk lokale, og kan minne litt om en moderne norsk hytte.

 

 

 

 

 

Siden vi hadde med oss Freya, som er 2 år, ble det veldig vanskelig for oss å gjennomføre måltidet sammen. Anniken og Freya dro hjem, og Kaayne fikk bli igjen og spise deilig villkveite med gnocchi, og Earl Grey sjokolademousse til dessert. 

 

Kaayne: Villkveiten smelta i munnen, men jeg var dum nok som glemte helt gnocchien som lå i en liten skål ved siden av, så jeg endte opp med spise den uten noe saus til. Hadde jeg bare ikke vært så ivrig.

 

Desserten vil jeg kanskje si var høydepunktet. Jeg er egentlig ikke no spesielt glad i desserter og sjokolade. Men denne altså, denne desserten var porøs, luftig og inneholdt forskjellige konsistenser. Fra luftig sjokolademousse til småcrunchy sjokoladedryss. Og sødme til syrlighetskontrasten mellom sjokolademoussen og bjørnebærene var forfriskende. Jeg liker også ordspillet med at den blir kalt en mosekake, pluss at det ser ut som om, ja, det er mose på desserten og at det er en sjokolademousse.

 

 

 

Pila serverer ikke bare middag, men holder oppe fra morgenen og lager fantastisk kaffe fra Langøra, og frokost. De serverer også noe vi aldri har hørt om før; espresso soft-is. Det er vi nødt til å prøve en gang. Is og koffein samtidig, det er to fluer i én smekk. Nesten som å pusse tenna i dusjen hvis du har ekstra dårlig tid.

 

 

 

 

De mørkebrune, nærmest svarte kaffekoppene de har i kaffebaren er faktisk laget av, tro det eller ei, kaffegrut. Om jeg ikke husker feil kan du nok også kjøpe de.

 

 


 

Stikk innom Pila for en kopp kaffe om du skal gå nedover Akerselva uansett. Eller bestill den famøse espresso soft-isen og fortell oss hvordan den smaker.
 
 
 
Under kan du se en liten videosnutt av hvordan åpningsdagen på Pila var for oss.
 
 
 
 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg