Lag meksikansk omelette av tacorestene

restemat nasjonalgastro godt miljøvennlig grønt matblogg matbloggere bruk oppskrift enkelt

Vi ble utfordret av journalist Monica Csango til å lage et restemåltid ut av det vi hadde i kjøleskapet. Og som de av dere som følger oss på Snæppsjætten vet, har vi akkurat flyttet tilbake til Oslo igjen. Nærmere bestemt Torshov, og det har derfor ikke vært så veldig mye å velge mellom i kjøleskapet vårt etter flyttinga.

Vi hadde derimot kjøpt inn ingredienser til en tacomiddag, men det pleier alltid å være noe til overs. Vi har liksom ikke helt visst, eller orket å bruke energi på å finne ut av hva vi skal gjøre med restene, det ender derfor opp med å bli kastet 🙁

Etter vi hadde spist tacoen vår og skulle begynne å rydde vekk maten, kom Kaayne tilfeldigvis på at vi hadde blitt utfordret til å lage et måltid ut av det vi finner i kjøleskapet vårt. Det ingrediensene som vi kanskje ellers ikke ville brukt til et en ordentlig middag for seg selv.

Kaayne kom dermed på, kanskje en av de enkleste måtene å bruke den restematen man har igjen i kjøleskapet, og det er å putte det i en omelette.

Vi skulle gjerne gitt dere en oppskrift på hvordan man bruker den restematen man har i kjøleskapet, men alle handler jo inn forskjellige ting som de har i kjøleskapet. Men det er jo noen ting de fleste har stående i kjøleskapet, som f. eks smør, soyasaus, noe grønnsaksrester osv.

Det vi kan gjøre er å gi dere oppskriften på det vi brukte for å lage akkurat denne omeletten, men at du som skal lage den kan bytte ut grønnsakene med det du selv har i kjøleskapet. Høres ikke det bra ut?

Ingredienser

 • Rester av tacokjøtt (eller tacobønner og sopp)
 • Rester av paprika
 • Rester av raspet ost
 • Rester av rødløk/gulløk
 • 6 egg
 • 1 – 2 ss soyasaus
 • En håndfull brokkoli kuttet i biter
 • 1 ss rømme/creme fraiche
 • 2 ss smeltet smør til å ha i omeletterøren
 • 1 fedd hvitløk finhakket

Fremgangsmåte

 1. Visp egg, soyasaus, smeltet (ikke over 63 grader) smør, creme fraiche, salt og pepper i en bolle. Ha i raspet ost, tacokjøtt og bland sammen.
 2. Stek løken blank med litt smør i noen minutter på medium varme. Ha i hvitløken og stek i 1 min. til.
 3. Hell omeletterøren i panna, strø paprika og brokkoli på toppen. Skru ned til lav varme og la stå under lokk til det virker ferdig. Ca. 10 – 15 min. Bare pass på at omletten ikke svir seg, da har du for høy varme.
 4. Tada! Så har du deg en nydelig meksikansk omelette laget ut av tacorestene.


Maten blir en kjempegod lunsj eller middag og du får brukt opp det meste av det du har av tacorester. Salaten, tomater, mais og evt. andre grønnsaker du har kuttet opp fra dagen før til tacoen kan du ha som en salat ved siden av. Hvis du har hjemmelaget guacamole bruk den også gjerne som dressing på omeletten.

Tips: for at omeletten skal smake enda bedre foreslår vi at du lager tacokjøttet med hjemmelaget tacokrydder.


 

Nydelig!

Du må ikke være så veldig kreativ for å kunne bruke restematen din. En omelette funker utmerket med grønnsaksrester du har til overs.

 

3 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg