Michelin-restaurant Koka i Gøteborg

restaurant koka gothenburg gøteborg nasjonalgastro michelin star sweden sverige

 

Litt bakgrunnsinfo om valg av restaurant:

Når man er på ferie i utlandet kan hva som helst skje, og etter en lang dag med Pokemon Go bestemte vi oss for å ta et Michelin-besøk helt på sparket. Vi visste ingenting om restauranten vi skulle til annet enn at de hadde et ledig bord og 1 Michelin-stjerne. Navnet på restauranten er Koka.

Anniken: Vi kommer ikke inn på et sånt sted når jeg ser så sjuskete ut som nå – I en altfor stor collegegenser, og brusete hår etter en lang dag ute.

Kaayne: Jeg er ikke kledd no spesielt pent jeg heller. Jeg har jo på meg Thrasher-gensern. Vi får bare spørre de som jobber der for sikkerhetsskyld om vi får lov til å spise der.

Kaayne spør og det er ikkeno problem å spise der sånn som vi ser ut hehe. Vi får et bord og blir møtt av en hyggelig svensk servitør, som sier at menyen ligger under trebrettet med bestikk på. Og visst faen gjør den ikke det. Menyen er lagt i en konvolutt, og når vi åpner den er det som å lese et brev fra 50-tallet. Etter restaurantbesøket får vi også lov til å ta brevet med hjem som en fin suvenir.

 

Kaayne: Jeg digger det når Michelin-restauranter gjør ting som det her. Det er liksom ikke meningen at man skal skjønne hva som skjer på sånne restauranter. Hele besøket skal utfordre smakssansen og annen logikk. Det er faktisk magi det slike restauranter driver med.

Ettersom Kinnern ikke er spesielt sulten og lommeboka er tynn holder vi oss til en 3-retters. Før maten får vi en liten skål med kraft av sopp med en type tradisjonell medisinsk urte som heter løpstikke.

 

 


 

 

Den musserende rosévinen vi får som en apertif er helt nydelig. Det er en Casina Bric rosé brut pret-a-porter. Frisk, lett, fruktig og ikke minst er det en biodynamisk vin, som betyr at den er blant annet spontanfermentert.

Vi blir også servert nydelig hjemmelaget brød og smør som de selv har kjernet med litt rømme og salt, noe som gjør at den får en kremete, skarpere og samtidig rund smak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den først retten vi blir servert er en lett råmarinert makrellsalat, med karse, stikkelsbær og røkt olje. Til den første retten får vi også en hvitvin, en 2013 Les Sables Domain Philippe Tessier Cour-Cheverny fra Frankrike.

Anniken: Denne salaten er helt nydelig. Skikkelig syrlig og fresh. Passer supert med hvitvinen!

 

 

 

 

Kaayne: Kjempegod og frisk salat, og den hvitvinen er passer helt sjukt godt til. Det er seriøst en kjemiker som sitter på bakrommet og vet nøyaktig hvilke smaker i maten og vinen som passer perfekt sammen. Jeg lurer på om en restaurant har valgt vinen først, og så laget retten etter smaken på vinen.

 

 

 

 

Andre retten er en merkelig kombinasjon av svineskulder og ørretrogn, med fennikel og tagetes. Vi blir også servert en rødvin til retten.

Kaayne: Jeg hadde egentlig sett for meg at de skulle servere en hvitvin til denne retten, siden det er lyst kjøtt og rogn. Men hva vet vel jeg, denne rødvinen er såpass lett at den er i grenselandet mellom en rød- og hvitvin.

Anniken: Spenstig kombinasjon med kaviar og svinekjøtt. Kjøttet er kjempemørt og godt, og jeg liker det! Skulle ønske jeg var skikkelig sulten og klarte å spise og drikke opp alt. 

 

 

 

 

 

 

Bildet tatt i et mørkt rom med Kinnerns telefon, mens Kaaynern holder gaffelen som et usivilisert beist.

Siste rett er desserten. Solbær, fløteost, valnøttkrem. Til desserten fikk vi en vin som var en kombinasjon av Cognac og vanlig hvitvin. Det er en 2000 Pineau des Charentes Chateau de Beaulon fra Cognac i Frankrike.

Anniken: Nydelig og ikke for søt og mektig avslutning. Stjeler litt av dessertvinen som Kaaynern har bestilt seg, for den er skikkelig god til. 

Kaayne: En god dessert og vinen setter prikken over i’en.

 


En perfekt mengde mat og pris om du ikke har lyst til å bruke opp alle pengene på én restaurant.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg