Verdens sterkeste alkoholfrie drink


 

De fleste som kjøper seg en alkoholfridrink på et utested blir som regel gitt de samme tingene; brus, eplemost eller alkoholfrivin. Men hvorfor kan ikke de som velger seg en alkoholfridrink pga. graviditet, religion, eller hva det måtte være, få de samme spennende ingrediensene man finner i drinker med alkohol?

 

Vi har blitt fortalt at på Torggata botaniske – som naturlig nok ligger i den nyhipsterifiserte Torggata i Oslo – har gode alkoholfrie drinker. Drinkene står riktig nok ikke på menyen deres, men om man spør om en god alkoholfri drink med spennende ingredienser, så lager de noe på samme nivå som en drink med alkohol. Jeg tror egentlig dette gjelder alle barer, hvor bartenderne tar yrket sitt seriøst.

 

En god drink handler ikke alltid om alkoholen. Og hvorfor skulle vi egentlig ville ha den bitre smaken fra alkoholen uansett, spør du meg. Men det handler om å ha en litt spesiell ingrediens som gjør at man ikke drikker drinken for å slukke tørsten, men heller for å ha den i hånden en stund. Samtidig som smakene er litt utfordrende for smaksløkene.

 

Vi har derfor laget vår egen drink som gjør det mulig å sippe på den en stund, pga capsaicin-nivået i drinken. Eller med andre ord, den er jævlig sterk. Noe som gjør det litt gøy å drikke drinken også.

 

Sirup med habanero:

Jeg brukte en Carolina reaper som vi tilfeldigvis hadde liggende (verdens sterkeste chili), men habanero er lettere å få tak i, og ganske sterk den også.

Lag sirupbase med 50/50 vann og sukker. La koke sammen med chilien i noen minutter.

 

Eplecider-sirup:

Jeg har forsøkt meg på flere typer eplecider-sirup. Den fra Grans ble tykkere enn den fra Herrljunga, sikkert pga sukkerinnhold i cideren. Til denne drinken brukte jeg tynn sirup, så da byttet jeg ut halvparten av eplejuicen i drinkoppskriften med eplecider-sirup.

 

 

Drink:

 • 2 ts eplecider-sirup (eller som forklart over)
 • 1 ts Chili-sirup
 • 1/2 dl Aqua Monaco tonicvann
 • 2 dråper vaniljeessens
 • 1/2 dl eplejuice 
 • 2-3 dråper Angostura Bitters
 • masse Isbiter. Dette er et must fordi drinken er så sterk.

 

Alt røres sammen.

Nytes iskald.  Drikkes før isen smelter av den sterke chilien.

 

 

1 kommentar

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg