Hvordan lage matcha te

 

I flere år har vi vært fans av matcha-te. Du har kanskje hørt om det før? Det smaker veldig grønt, og er veldig grønt.

Teen har blitt brukt i seremonier av zen-buddister i Japan siden 1100-tallet, og har sin opprinnelse i Kina på 600-tallet. Den er spesielt verdsatt for innholdet av aminosyren L-theanin, med sine helsefremmende kvaliteter. L-theanin er kjent for å redusere stress og øke hukommelsen. Sammen med koffein fungerer det veldig bra til å booste konsentrasjonen. Derfor kan det være lurt å drikke matcha-te før f.eks eksamen, men ikke når man skal sove. L-theanin uten koffein, kan derimot være lurt å ta før man legger seg. Dette får man rent i pilleformat, f.eks på iherb.

Matcha-pulveret kan brukes til masse. Jeg har bl.a brukt det i smoothie, yoghurt, ispinner og sjokolade. Legger ut oppskrifter etterhvert.

Ikke kjøp dette på helsekostbutikken hvis ikke du har lyst til å bruke unødvendig mye penger. Vi bestiller på iherb og er veldig fornøyde.

 

For å lage matcha te er du nødt til å koke opp vann til 95 grader. Ha i 1 ts med matcha pulver i den koppen du skal bruke. Hell over det kokende vannet og bruk en type bambusvisp som du kan se under. Bambusvispen gjør at teen skummer litt når du visper den. Bambusvispen er faktisk kun laget til bruk av matcha-te. Sånne visper fåes kjøpt på iHerb og helsekostbutikker.

 

 

Anniken

 

 


 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg