Sesongvarer mars – puffet fiskeskinn

Skreien er blant de av råvarene som fortsatt er i sesong i mars, så hvorfor ikke lage deg litt puffet fiskeskinn? For det første så smaker det utrolig godt, også er det egentlig ikke så vanskelig heller. Oppskriften finner du lenger ned.

Bruk den gode maten som vi får fra havet for alt den er verdt. Hele Norges fundament ligger i fisking.

 

Sjømat

  • Torsk/skrei
  • Sjøkreps
  • Reker
  • Blåskjell
  • Hyse/kolje
  • kamskjell
  • Sei
  • Stillehavsøsters

 

Grønnsaker

  • Hodekål
  • Sellerirot
  • Gulrot
  • Pastinakk
  • Purre
  • Potet
  • Rødbete
  • Jordskokk
  • Kålrot
  • Rødløk

 

Kjøtt

  • Gris
  • Høns
  • Kalkun
  • Kalv
  • Storfe

 


 

Oppskrifter

 

Puffet skreiskinn

Dette er en litt morsom, og muligens sunn oppskrift. Jeg har ikke lagd den selv, men jeg har spist det, og det smaker utrolig godt. Denne teknikken lærte jeg gjennom en av kulinarisk akademi sine kurs. Mer spesifikt moderne kokketeknikker-kurset.  Teknikken kan også brukes for å lage puffet svor av gris.

 

Fremgangsmåte

  1. Del skreiskinnet i passe store biter. Legg det i lettsaltet vann, og kok opp. La skinnet småkoke i omtrent 1 minutt.
  2. Legg så skinnet over i isvann for å kjøle ned. Legg det deretter på et bakepapir i en langpanne. Ha enda et lag med bakepapir over fiskeskinnet. Og så legg du enda en langpanne oppå det bakepapiret. Det er for at fiske skinnet ikke skal krølle seg når det går i ovnen, samtidig som det får tørket seg ordentlig.
  3. Sett inn i ovnen på ca. 120 grader og stek i 45 minutter til det er tørt, men trenger ikke være knusktørt.
  4. Varm opp frityrolje (solsikkeolje, rapsolje o.l.) til ca. 180 grader og ha i fiskeskinnene i ca, 5 sekunder eller til de er ferdig puffet. Pass på at du bruker steketermometer så oljen ikke blir for varm og tar fyr.
  5. Legg skinnene på tørkepapir, strø over salt og pepper og cayennepepper om du liker det litt spicy. 

 

Chips av rotgrønnsaker (NRK mat)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg