Sichuan pepper, eller kinesisk koriander, har en sitrusaktig aroma og er ikke sterk på samme måte som f.eks chili eller sort pepper. Man får en prikkende følelse i tunga, nesten litt bedøvende, når man tygger den. Det er også en smaksfremhever. Om noe er bittert, gjør sichuan pepperet det mer bittert, det samme gjelder det som er søtt.
Kaayne: Jeg trodde jeg fikk en allergisk reaksjon når jeg smakte på et sånt pepper for første gang. Jeg begynte virkelig å sikle som en jævel, og det prikket i munnen og tunga ble liksom nummen.
Vi har laget sirup av sichuan pepper og brukt den i en alkoholfri drink som ble skikkelig god.
Sirup:
- Rist en håndfull sichuan pepper i stekepanna i et par minutter, på medium høy varme.
- Kok 2,5 dl vann med det ristede pepperet i 10 min på medium varme
- Ha i 2,5 dl sukker og la det smelte inn på lav varme.
- Ha i sterilisert glass
Alkoholfri drink
Ingredienser:
- 60 ml granateplejuice
- 1,5 dl tonicvann
- 2 ss sichuan sirup
- Isbiter
- 1 limebåt
- 1 dæsj Angostura bitters (trengs bare noen dråper). Selv om angustura inneholder 44.5% alkohol, er det såpass lite som er i drinken at det ikke vil påvirke deg på noen som helst måte. Med mindre du lar deg påvirke av en placebo-effekt da.
- Sichuan pepper og rosepepper til pynt
Fremgangsmåte (det er lov å smake til underveis):
- Ha isbiter i et glass
- Ha i resten av ingrediensene og rør
- Press limebåten oppi
- strø pepper over
- Nyt drinken!
Enjoy responsibly where ever and whenever you want.