Vegansk mat for alle

 

På denne restauranten får du servert statsministerens favorittkake.

Hit bør du ta deg en tur uansett om du er kjempesulten, kaffetørst eller vil ha noe søtt. Kakene er fantastiske og spises med god samvittighet! Du finner garantert noe du liker, for utvalget er stort.

 

Det er torsdag kveld og vi skal ut og spise. Denne gangen kjører vi vegansk raw hos rastauranten/kaféen Funky Fresh Foods på Grunerløkka. Stedet serverer utelukkende miljøvennlig mat.

Det første vi møter når vi kommer inn er en superfresh disk full av fargerike veganske kaker og andre fristende saker.  

 

 

Før vi kommer til spiseområdet går vi gjennom en liten koselig butikkseksjon, der man kan kjøpe med seg forskjellig supermat, te og lesestoff. Vi blir stående en liten stund før vi går inn og setter oss.

 

 

I tillegg til mat får man kjøpt kokebøker med oppskrifter på deilige veganske retter. Grønt, f.eks, er en nylig utgitt bok med oppskrifter fra Midtøsten og middelhavskysten.

 

 

 

 

 

Vi setter oss tilbords og starter med hver vår økologiske saison fra Eiker Ølfabrikk. Kaayne bestiller en vintersaison og Anniken bestiller en Belgisk saison. Vi smaker litt på hverandres øl, og begge synes sin smaker best. 

 

 

 

 

 

Tradisjonen tro velger vi et delbart måltid. Tapasen er perfekt for to sultne personer. Masse spennende saker på et stort fat. Vi fikk: ​

 • Potatas bravas med aioli og catalansk romenescosaus 
 • Glutenfri foccacia 
 • Kalamataoliven 
 • Islandsk sjøgressalat med vårløk, chili, koriander og avokado
 • Asparges med vegansk parmensan av cashewnøtter
 • Abondigas “kjøttboller” av bokhvete i marinarasaus
 • Hjemmelaget nachos/kalechips
 • Ovnsstekt sopp fylt med kremost av cashew og persille

 

(Kaaynern blir til Cthulhu)

 

Anniken: Hvorfor fantes ikke dette stedet da jeg var veganer? Det som er fint er at man må jo ikke være veganer for å spise vegansk. Alle burde spise vegansk flere ganger i uka.

 

 

Kaayne: Maten var utrolig god, spesielt de hjemmelagde nachosene. Jeg ble helt stappa av all maten, men ikke på samme måte som om jeg skulle spist noe med kjøtt. Det er en behagelig metthetsfølelse.

 

 

Det er en veldig hyggelig og avslappet stemning i restauranten. Det finnes masse interessant lesestoff om man ønsker å lese.

Anniken: Dette er et sted jeg jeg ville følt meg helt komfortabel med å komme alene. Det var selvfølgelig veldig hyggelig å spise med Kaayne, men det hadde ikke vært kleint å sitte alene lissom. 

 

 

Den som tror at vegansk mat ikke metter tar grundig feil! Vi orket ikke dessert engang. Endte med å ta med oss litt kake hjem. De var helt nydelige – “ostekake” og blåbærkake! Ostekaken er ikke laget med ost, men det er helt utrolig hvor ostete den er. Bør prøves. Begge bør prøves!

 

Det er nok ikke lenge til vi kommer tilbake og prøver resten av kakedisken. Vi hadde en kjempehyggelig kveld og ble inspirert til å spise vegansk oftere! 

 

(innlegget er delvis sponset)
 

4 kommentarer
  1. Så dette er ikke en anmeldelse, men en promotering? Litt forvirrende, det framstår som en anmeldelse, riktignok svært ukritisk, men så står det i en notis nederst at innlegget er delvis sponset.

  2. Gry: hei, Gry!

   Vi skriver ikke anmeldelser av restauranter. Vi skriver kun stemningsinnlegg fra restaurantbesøk. Vi legger vekt på den positive atmosfæren fra restauranter vi besøker. Vi vil at folk skal få en god følelse av å lese restaurantbesøkene.
   Vi velger å dra på restauranter vi tror kommer til å servere god mat som vi vil like.

   Det står at innlegget var delvis sponset fordi maten var betalt for men ikke ølen, men vi valgte også å nevne den, selv om den ikke var betalt for.

   Hvis du vil lese anmeldelser av stedet kan du godt sjekke tripadvisor eller aftenposten.

   Håper dette svarte på spørsmålet ditt.

   -Kaayne

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg