Kaffe som er bra for magen

tyrkisk kaffe fordøyelsen mastic mastik magesår nasjonalgastro

 

 

Vi er to kaffe-elskere og liker å prøve forskjellige varianter. Derfor har kaffe blitt en egen kategori på bloggen. I helgen prøvde vi en tyrkisk variant som smakte utrolig godt. Derfor vil vi gjerne anbefale denne. Den heter Selamlique, og man får bl.a kjøpt den på Mathallen i Oslo.

Personlig er jeg ikke noe glad i å drikke kaffe til kake og søtsaker, men denne er helt perfekt ved siden av noe søtt, spesielt turkish delight. Det finnes flere smaksvarianter. Vi valgte den med mastik. Mastik er kvae fra mastiktreet som vokser i Tyrkia, Hellas  og andre land ved Middelhavet. I Tyrkia brukes det bl.a som tyggegummi og er visstnok bra for tannhelsen. 

Studier viser at mastik er bra for fordøyelsen og fungerer mot magesår. Da jeg var gravid tok jeg mastik i pilleformat mot kvalme, og det hjalp. Dessverre leste jeg at det ikke var gjort forskning på mastik og graviditet, derfor anbelaler ikke produsenten at man tar det, så da sluttet jeg med det. 

I Midtøsten brukes mastik i matlaging og desserter og i Hellas finnes det i likør, brød, ost osv. Det brukes som en erstatning for gelatin og maisstivelse. Med andre ord er det et veldig populært og allsidig produkt.

 

Dette skulle jo egentlig handle om kaffe. Har du noen spennende kaffeforslag til oss? Vi prøver alt!

 

Anniken

 

tyrkisk kaffe magesår fordøyelse nasjonalgastro mathallen mastik mastic

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg