Siden det er så stor ståhei rundt Nutella om dagen så får vi vel slenge oss på trenden vi også. Vi har nemlig oppskriften på hjemmelaget Nutella. Dette er en basisoppskrift som gir deg helt vanlig Nutella. Hvis du f.eks ønsker mer sjokoladesmak så slenger du i litt mer. Ønsker du mer hasselnøttsmak kan du droppe all sjokoladen.
Du skal være klar over at oppskriften verken er sukkerfri eller fettfri. Da får du lete videre. Det fine med denne er at du velger selv om den skal være økologisk og vegansk. Jeg oppfordrer alle til å bruke vegansk sjokolade, noe som finnes i de fleste dagligvarebutikker.
Ingredienser
- 250 g hasselnøtter
- 100 g sjokolade i biter
- 1/2 dl vann
- 250 g sukker
Først: Rist nøttene i ovn eller stekepanne og fjern skall.
Fremgangsmåte
- Lag sukkerlake ved å koke vann og sukker sammen.
- Ha nøtter i den kokende laken. La koke til sukkeret stivner til. Husk å røre godt underveis med en sleiv.
- Fortsett å rør til sukkeret blir karamellisert rundt nøttene. Vær tålmodig. Bare fortsett å røre, også i bunnen.
- Når nøttene er dekket med et gyllent lag legges de raskt over på bakepapir for å avkjøles.
- Ha nøttene i food processoren og la det gå til det blir en jevn puré .
- Ha i sjokolade
- Nytes med god samvittighet.
Innlegget er skrevet av Anniken
3 kommentarer
Denne oppskriften må jeg prøve! 😀 Supersmart!
Ta gjerne en tur innom bloggen min & ha en herlig mandag!
Ser himmelsk ut<3
Det må prøves!