Forrige uke kjøpte vi oss en god gammeldags dampkoker og lurer på hvorfor vi ikke har gjort det før. Den er superlett å bruke, koster lite og sprer deilig lukt av sedertre i leiligheten. Hadebra, overkokte grønnsaker, for å si det sånn!
Du får tak i en slik dampkoker på A Food Market i Osterhausgate til 120 kr. Der har de også større dampkokere.
Så enkelt er det å dampe grønnsaker:
- Sett dampkokeren med grønnsaker i en stekepanne med vann opp til litt under det nederste laget. Det skal ha plass til å boble under der.
- Ha på høy varme og la det koke under dampkokeren.
- Sett på timer eller husk hvor lenge grønnsakene skal ligge. Lurt å legge de som skal ligge lengst i bunnen.
Det er forskjellig hvor lenge de ulike grønnsakene bør dampes:
- Gulrot i skiver – 4-5 min.
- Brokkoli i buketter – 5-6 min.
- Blomkål – 3-5 min.
- Spinat – 5-6 min.
- Potet – 10-12 min.
- Paprika – 2-4 min.
- Rosenkål – 8-10 min.
- Grønnkål – 5-6 min.
- Sopp – 4-5 min.
God damping!
Likte du innlegget? Gi oss en “like” eller del innlegget med en venn, da vel!
#kjøkkentips #dampkoker #steamer #grønnsaker #vegetar #vegan #koketips #kokegrønnsaker #nasjonalgastro
3 kommentarer
Høres veldig godt ut! Hvor er den kjøpt og hvor mye koster den? 🙂
Marielle Bratthammer: 120 kr på A Food Market i Osterhausgate, Oslo 🙂
Dette må jeg prøve 🙂