Et dampende hett tips

  •   

hvordan dampe grønnsaker nasjonalgastro vegetar koke sunn mat

 

Forrige uke kjøpte vi oss  en god gammeldags dampkoker og lurer på hvorfor vi ikke har gjort det før.  Den er superlett å bruke, koster lite og sprer deilig lukt av sedertre i leiligheten. Hadebra, overkokte grønnsaker, for å si det sånn!

 

Du får tak i en slik dampkoker på A Food Market i Osterhausgate til 120 kr. Der har de også større dampkokere.

 

 

dampkoker nasjonalgastro sedertre grønnsaker steamer

 

Så enkelt er det å dampe grønnsaker:

  1. Sett dampkokeren med grønnsaker i en stekepanne med vann opp til litt under det nederste laget. Det skal ha plass til å boble under der.
  2. Ha på høy varme og la det koke under dampkokeren.
  3. Sett på timer eller husk hvor lenge grønnsakene skal ligge. Lurt å legge de som skal ligge lengst i bunnen.

 

hvordan dampe grønnsaker nasjonalgastro dampkoker

Det er forskjellig hvor lenge de ulike grønnsakene bør dampes:

  • Gulrot i skiver – 4-5 min.
  • Brokkoli i buketter – 5-6 min. 
  • Blomkål – 3-5 min.
  • Spinat – 5-6 min.
  • Potet – 10-12 min.
  • Paprika – 2-4 min.
  • Rosenkål – 8-10 min.
  • Grønnkål – 5-6 min.
  • Sopp – 4-5 min.

 

hvordan dampe grønnsaker nasjonalgastro dampkoke

God damping!

 

Likte du innlegget? Gi oss en “like” eller del innlegget med en venn, da vel!

 

#kjøkkentips #dampkoker #steamer #grønnsaker #vegetar #vegan #koketips #kokegrønnsaker #nasjonalgastro

Siste innlegg