Slik lager du ordentlig kaffe

aeropress tim wendelboe kaffe coffee hunkute figgjo aluminiumsfilter matblogg matbloggere best topplisten øverst beste kaffen enkelt hvordan lage
1. Digitalvekt 2. Rørepinne 3. Aluminiumsfilter eller papirfilter som skal i den svarte plastfilterholdern. 4. Termometer 5. Aeropress kaffepresse. 6. Figgjo kaffekopp. 7. Kaffe

 

 

Det kan virke som om det er mye som skal til for å lage god kaffe, men får du rutine på det, så går det fortere enn du tror. Pluss at det blir vanskeligere å gå tilbake til den gamle kaffen.

 

 

Fremgangsmåte

 1. Ha aluminiumsfilteret eller papirfilteret i det svarte plastfilteret.
 2. Kvern 15 gram kaffebønner til fint filterkaffe. Det er viktig å ha en god kaffekvern slik at kaffebønnene blir kverna jevnt. Wilfa sin kaffekvern til litt under 600 kr er en kjempegod kaffekvern til sin prisklasse.
 3. Kok opp vann til 85 grader.
 4. Ha kaffepulveret oppi Aeropressen og rist forsiktig på den, slik at kaffen fordeler seg jevnt. Sett den over en stødig kopp eller kaffekanne. Vi bruker for tiden en Kalita kaffemugge.
 5. Hell vann oppi Aeropressen til der det står 2. (ca. 120 gram vann), og rør med rørepinnen i 10 sekunder.
 6. Ha på vakumpressen på toppen av Aeropressen med kaffen i, og press ned med kroppsvekten i mellom 20-60 sekunder. Presser du for hardt kan kaffen tette igjen filteret, som gjør at det ikke kommer noe ut.
 7. For å drikke kaffen har vi brukt en kaffekopp som Figgjo har laget i samarbeid med Tim Wendelboe. Koppen heter splitt. Den “forsterker duftbildet” samt “kaffestrålen treffer bredt på tungen og fremhever kaffens friskhet”. Koppen passer til den typer kaffe som har fruktige, florale og friske aromaer. Vi har derfor en Hunkute kaffe fra Etiopia. Spør de på kaféen du kjøper kaffen din, så hjelper de deg nok gjerne med å finne ut av kaffens aromaer.
 8. Nyt kaffen, og ikke glem å instagramme et bilde av det 😉

 

TIPS: Bruker du papirfilter så skyll det noen få sekunder i vann før du bruker det. Det fjerner papirsmaken.

 

 

Kjenner du noen kaffeelskere. Del gjerne dette innlegget med dem:)

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg