Glutenfrie julekaker fra Sveits

 

 

 

Hei og god siste advent! Da er endelig den siste oppskriften klar til å deles. Beklager at den kommer sent, men vi var helt ute av stand til å få det til i helgen siden Kaayne har vært så dårlig. Denne gangen får dere oppskrift på sveitsiske Brunsli som er glutenfrie og enkle å lage. Skikkelig gode er de også! 

 

 

 


 

Ingredienser

  • 250 g mandelmel
  • 150 g sukker
  • 2 eggehviter
  • 100 g bitter sjokolade
  • 1 klype salt
  • 1 klype malt nellik
  • 2 klyper kanel

 

 

Fremgangsmåte

  1. Finhakk eller mal sjokoladen.
  2. Pisk eggehvitene litt før du har oppi resten av ingrediensene 
  3. Kna. Er den veldig seig kan du ha i litt mer mandelmel.
  4. Strø sukker på et bakepapir og legg på deigen. Legg et bakepapir over. 
  5. Kjevle deigen jevn ( 5-10 mm tykke)
  6. Bruk pepperkakeformer. Du vet hvordan det gjøres. Legg over på en stekeplate.
  7. La hvile i 3 timer.
  8. Stekes på 250 grader i mellom 6 og 10 min. Følg med på kakene. De skal være sprø utvendig og myke på innsiden.
  9. La hvile litt på en rist.

 

 

Dette synes vi om retten: 

Vi er begge enige om at kakene er kjempegode. Er man lei pepperkaker er dette et supert alternativ. Smaker marsipan, men minner også om brownies. 

 

 

Likte du det du leste? Gi oss en ‘like’ og del innlegget gjerne med en venn eller noen andre du tror ville likt oppskriften. 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg