Enkel måte å varme grønnsaker på

  •   


 

 

Ja, det funker som bare det!

Grønnsaker inneholder mye vann, og det mikrobølgeovnen gjør er å kun varme vannmolekylene i grønnsakene. Dette gjør at grønnsakene kokes i sitt eget vann. På den måten sparer du strøm, vann og tid. Og, i motsetning til hva folk vanligvis har trodd – at mikroen fjerner vitaminer – så gjør den faktisk akkurat det motsatte. Den bevarer mesteparten av vitaminene, mens å koke de i en kjele gjør at du mister mye av vitaminene osv.

STEG 1: Del f. eks gulrøtter i like store biter som du ser på bildet over. Ha dem i en skål og legg et lag med plastfolie over skålen. Ikke lag hull i folien, og pass på at den sitter tett på.

STEG 2: Sett skålen i mikroen på den høyeste watten mulig (750-1000 watt), og la gulrøttene stå i ca. 60 sekunder. Vipps!. Så har du ferdigkokte grønnsaker.

TIPS: Ulike grønnsaker trenger ofte forskjellig tid i mikroen. Gulrøtter trenger f. eks litt mer tid enn brokkoli, men tiden varierer som regel bare mellom 30-60 sekunder. Pass også på at grønnsakene er i biter, og er like store.

Likte du det du leste? Trykk liker eller del innlegget med en venn, så blir vi glade!

Kaayne & Anniken

 

//

Siste innlegg