Tysk juledessert

 

 

 

God 2. advent folkens! 

I dag deler vi en tysk juledessert med dere. Vi hadde planer om å legge den ut i dag tidlig men vi fikk tekniske internettproblemer, så det gikk ikke. Dere rekker nok uansett å lage den innen julaften. Den er enkel og smaker helt nydelig.  

 

 

 

 

Ingredienser

  • 5 epler
  • 1.5 dl rosiner
  • 1.5 dl valnøtter hakket
  • 1 ss Kastanjekrem fra La Chambre aux Confitures til hver av eplene
  • 0.5 dl mørk rom
  • 2 ts salt
  • 1 1/2 ss kanel
  • Krem
  •  6 terninger (ss) usaltet smør
  • 2.5 dl tørr hvitvin

 

 

Fremgangsmåte

 

  1. Sett ovnen på 180 grader, og bland sammen valnøtter, rosiner, salt, sukker og rom i en bolle. Sett til side.
  2. Fjern eplekjernene
  3. Fyll eple med valnøttblandingen og kastanjekrem.
  4. Ha smør og vin i en den ildfasteformen du skal bruke.
  5. Dekk med aluminiumsfolie, og sett i ovnen til de er møre. Ca. 1 time. Dette avhenger litt av størrelsen på eplene.
  6. Ta av folien og strø kanel over, og servér med pisket krem ved siden av.

 

Kastanjekrem fra La Chambre aux Confitures. Passer perfekt som fyll eller ved siden av eplene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva vi synes om maten

 

 

 

Kaayne: Denne desserten smakte mye bedre enn jeg hadde forventet. Jeg hater for øvrig rosiner, men i denne retten passet det perfekt fordi rosinene hadde tatt til seg mye av rommen, og smakte bare helt perfekt.

 

 

Anniken: Jeg lurer på hvorfor vi spiser riskrem som juledessert her i Norge når det finnes så deilige juledesserter rundt i verden. Jeg elsker rom og rosin. Det er så godt å knaske på de romfylte rosinene underveis i matlagingen. Mmm dette var godt! Og kastanjekremen er helt perfekt til.

 

 

 

 

 

 

Likte du innlegget? Del det gjerne med en venn eller trykk Liker rett under her.

 

 

 

#tyskland #eple #dessert #godt #jul #juledessert #krem #rom

6 kommentarer

Siste innlegg