OPPSKRIFT PÅ PAVLOVA MED SITRONKREM

new zealand nasjonalrett national dish dessert kake cake pavlova oppskrift hvordan lage 17. mai mat typisk godt enkelt matblogg matbloggere new zealands sitronkrem

 

 

Mmm.. For en perfekt rett på denne årstiden! New Zealand’s nasjonalrett er Pavlova. En kake som allerede er populær her til lands, med masse bær på toppen. Vi byttet ut bærene med en nydelig sitronkrem og sjokoladestrø.

Dessert til ca. 4-6 personer

Ingredienser:

 

Marengs:

 • 5 eggehviter
 • 215 gram sukker
 • 100 gram melis
 • 2 ts sitronsaft

 

Sitronkrem:

 • Saft og raspet sitronskall fra 3 sitroner
 • 150 gram smør
 • 150 gram sukker
 • 3 egg

 

Krem:

 • 7dl fløte pisket til krem

 

Fremgangsmåte:

 Karamelisert hvit sjokolade (valgfritt):

 1. Kjøp en billig hvit sjokolade på butikken. Del den opp i biter. Legg på bakepapir og i ovnen på 120 grader i ca 10 min.
 2. Ta de ut og la de kjøle seg ned. Legg så i frysern. Ta ut når de er frosset igjennom, og knus i morter/food processor til pulver. Strøs på kaken.

 

Sitronkrem:

 1. Egg, sukker, sitronsaft og sitronraspet blandes sammen i en kjele på lav varme.
 2. Ha smøret i og rør til blandingen blir tykk.
 3. Hell over i en skål og sett i kjøleskapet.

 

 

 Marengs:

 1. Hell eggehvitene og sitronsaften over i en helt ren bolle. Helst en i glass eller metall. Den skal være ren fordi fett gjør at marengsen ikke blir “fluffy”. Plastboller er det vanskelig å rengjøre ordentlig, fordi plast er et porøst materiale.
 2. Visp eggehvitene til omtrent 4 ganger den opprinnelige størrelse. Ha så i halvparten av sukkeret og pisk videre.
 3. Etter sukkeret har blitt blandet ordentlig inn heller du i resten av sukkeret også pisker kjappere med store slag for å for inn mest mulig bobler i marengsen. Det er slitsomt med ballongvisp, men det gir deg litt muskler mens du lager mat.
 4. Når marengsen blir stiv nok til å lage et tydelig 8-tall med ballongvispen, og den ser ganske fin og skinnende ut, så er den nok ferdig. 
 5. Hell så i melisen og rør forsiktig inn. Smak litt på blandingen også, bare sånn for å få opp blodsukkeret. For det tar en stund å lage hele denne kaka.
 6. Ta en liten tallerken, og tegn 2-3 sirkler av den på et bakepapir. Det kommer an på hvor store du vil ha de.
 7. Smør marengsblanding innenfor sirklene og sett i ovnen på 100 grader i 100 minutter. Hvis de ikke virker ferdige etter 100 min. kan de stå lengre.
 8. Ta de ut og la de kjøle seg ned.

 


 

Selve kaken:

Legg 1 plate med marengsbunn på tallerken, spre så fløtekremen utover laget, og så sitronkremen oppå der igjen. Putt på et nytt lag med marengsbunn og gjør det samme.

Vår opplevelse:

 

 

Kaayne: En av de beste kakene jeg noensinne har smakt. Helt sånn seriøst! Men merket etterpå at det var en del sukker i kaka.

Anniken: Elsker kaker og alt som er søtt! Denne er helt fantastisk. Anbefaler å prøve pavlova med sitronkrem og gjerne med litt mango eller bær i tillegg. Det er veldig søtt. Tror jeg spiste litt mye litt for fort. Ble litt uvel av etterpå. Alt med måte!

 

Obs! Obs!

Følger du oppskriften blir kaken større enn den lille dere ser på bildet over. Vi valgte å lage flere små. Derfor ser den liten ut ved siden av Kaayne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enjoy your meal, mate!

 

#pavlova #kake #nasjonalrett #nasjonalgastromantikk #newzealand #godt #dessert #søtt #marengs #sitron 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg