Dette er nok den enkleste av alle nasjonalrettene på listen. Makaroni og ost. Men nasjonalretten har en litt interessant bakgrunnhistorie. Idéen til at retten kunne selges i én pakke, og ikke osten og makaronien hver for seg, kom i 1937. En salgsmann fra statene tok simpelthen å raspet opp cheddar ost puttet det i en boks og festet det med en strikk sammen med en boks makaroni.
Det var nettopp under den store depresjonen at en slik middag var en genial sak. Folk hadde lite penger og maten hadde en holdbarhet på 10 mnd. Dette var den perfekte retten i en periode hvor kjøleskapet fortsatt var noe splitter nytt, og lite tilgjengelig for enhver på gata i Kanada.
Hadde ikke mac and cheese blitt utgitt på den tiden tror jeg neppe den ville eksistert på det kanadiske markedet i dag. Også andre verdenskrig gjorde at det var manko på meieri- og spesielt kjøttprodukter. Pluss at flere av damene begynte å jobbe utenfor hjemmet. Noe som gjorde at mannen måtte lage maten selv. Tenk deg noe så jævlig!
Ikke bare er mac and cheese enkelt å lage, men det var også et mettende måltid. Noe som gjorde at den passet ypperlig som en familierett, eller comfort food som det også blir kalt.
Vi skal ikke engang gi deg noen oppskrift. Den finner du på forpakningen.
Vår reaksjon:
Kaayne: Helt grei og enkel mat om man har dårlig tid og er sulten.
Anniken: Synes ikke den passer til å være nasjonalrett, fordi den er ferdigmat. Jeg synes den er ensformig og kjedelig.
P. S. (Det står at det egentlig skal være Kraft foods merket, men det finnes ikke i Norge, så vi brukte Mississippi Belle istedet.)
Enjoy your meal eh!
Translation of recipe to english
Serves 2
Seriously you guys. You know how to do this, I’m not even gonna…