Big Mac-oppskrift

big mac

Big Mac er egentlig en veldig god burger – om du lager den selv. Alt smaker små mye mer, og kjøttet ender ikke opp med å være tørt og j@vlig.

 

P.S. Denne oppskriften tar litt tid siden den også inneholder oppskriften på selve hamburgerbrødet. Om du ikke orker å lage hamburgerbrødet kan du godt kjøpe ferdiglagde hamburgerbrød, men de kommer ikke til å smake like ferskt.

 

Sjekk oppskriften i videoformat på TikTok ved å trykke her.

 

Ingredienser Hamburgerbrød

  • 1,2 dl melk
  • 1,2 dl vann
  • 2 1/2 ts tørrgjær
  • 9 dl hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 1 1/2 ts salt
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 egg og 1 eggeplomme
  • Smelta smør (til å pensle med)

Fremgangsmåte hamburgerbrød

  1. Bland sammen melk, vann, tørrgjær og la stå i 10 minutter.
  2. Deretter har du i de resterende ingrediensene; hvetemel, sukker, salt, solsikkeolje og egg og elter i fem minutter til deigen blir smidig. Så lar du deigen heve i én time.
  3. Del deigen opp i ni like store baller, og legg de på et stekebrett med bakepapir. Dekk med kjøkkenhåndkle og la heve i 30 min.
  4. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  5. Pensle deigballene med en blanding av ett egg og like mye vann. Deretter drysser du sesamfrø på hamburgerbrødene.
  6. Sett stekebrettet inn i ovnen i omtrent 17 minutter.
  7. Når hamburgerbrødene er ferdige pensler du de med smelta smør, og lar de stå å kjøle seg ned litt før du kutter i de.

 

Big Mac-sausen

  • 3 ss amerikansk sennep
  • 3 ss ketsjup
  • 5 – 6 ss Hellman’s majones
  • 2 ss finhakket sylteagurk
  • 1/2 gul løk finhakket
  • 1 hvitløksfedd finhakket/revet
  • Zlatan (salt)
  • Preben (pepper)

Fremgangsmåte Big Mac-saus

  1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.

 

Gul løk granityr

  • Skjær én gul løk i tynne skiver, men ikke skjær den i ringer. Skjær heller med roten på løken stående opp på benken mens du kutter tynne skiver fra sidene. Dette vil, for det første, gjøre at du ikke kommer til å få så mye tårer i øynene når du kutter i løk, men også at saften fra løken vil holde seg mer i selve løkskivene. Ha løkskivene over i en bolle med kaldt vann. Dette vil også visstnok fjerne noe av bitterheten i løken, og samtidig gjøre den mer “sprø”. Sil av vannet når du skal bruke løken.

 

For å steke burgerne

  • Til selve kjøttdeigen synes jeg det er best å lage smæsjburgere for å få mest mulig smak. Men om du har andre måter å tilberede en hamburger på, så go for it!
  • Del kjøttdeigen opp i baller på størrelsen med en litt stor golfball. Varm opp en stekepanne med bittelitt matolje til høy varme. Ha i en ball og mos den med en kjele. Du vil ha den så flat som mulig. Ha på zlatan (salt), og preben (pepper) mens burgern steker. Snu den når du ser at burgern begynner å bli ordentlig godt stekt. Stek videre på den andre siden i omtrent 1 – 2 minutter, avhengig av hvor varm stekepanna di er, og hvor tynn du moste burgern.

 

Montering av hamburgerne

  1. Skjær hamburgerbrødet slik at du får tre “brødskiver” – slik en vanlig big mac ser ut. Stek de i panna på medium varme med litt smør eller olje til hamburgerbrødene blir gyldenbrune.
  2. Ha på en skive med amerikansk ferdigskivet burgerost på nederste og mellomste hamburgerbrød, så litt strimlet isbergsalat på begge skiver, og gul løk i tynne skiver, og så Big Mac-sausen. Så har du på burgerne og med ekstra Big Mac-saus på øverste burger før du setter på “topplokket”.

 

 

 

 

 

1 kommentar
    1. Jeg leter etter en mann for lidenskapelige møter. Jeg er 24 år og har en velformet kropp,
      mine nakenbilder og kontakt på nettstedet:

      http://www.e-sponsorka.pl
      __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __
      Søk etter meg med skilt: Andzia-isex skriv til meg eller
      ring meg når som helst, svarer vanligvis opptil 5 minutter, jeg venter.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg