Påskeegg-oreo-“ostekake” oppskrift – den ultimate påskekaken

påskeegg-oreo-ostekake

 

Denne oppskriften var en utfordring fra artisten Unge Ferrari som la ut en story på instagrammen sin hvor han spurte følgerne om noen kunne lage en oppskrift basert på Freias sjokoladepåskeegg med krem. Jeg tok selvfølgelig utfordringen på strak arm, men kunne ikke ha gjort den så bra som den ble uten hjelpen fra følgerne mine.

 

Denne oppskriften er til en 20 cm springform

 

Ingredienser

  • 1 1/2 pakke Oreo-kjeks
  • 80 gram smelta smør
  • 150 gram Philadelphia-ost
  • 75 melis gram melis
  • 100 gram hvit sjokolade
  • 2 pakker Freia påskeegg
  • Omtrent 1 dl kremfløte – piskes til krem
  • Revet appelsinskal – garnityr

 

Fremgangsmåte

  1. Legg Oreo-kjeksen i en glidelåspose og knus til det er samme tekstur som grov sand. Bruk gjerne en food processor om du har det. Bland Oreo-kjeksen sammen med det smelta smøret, og rør til alt blir dekket av smøret. Hell over i springformen med bakepapir i bunnen, og press ut i kanten på formen. Ikke press for hardt, ellers blir kakebunnen veldig hard og kompakt. Sett formen deretter i kjøleskapet.
  2. Smelt den hvite sjokoladen i biter over et vannbad. Hvit sjokolade “svir seg” ved 44 grader, så vær forsiktig å ikke bruke for høy varme. Den skal bare akkurat smelte.
  3. Bland godt sammen Philadelphia-ost, melis, den smelta hvite sjokoladen og kremen fra to pakker Freia påskeegg i en bolle. Legg “eggeskallene” fra påskeeggene i frysern. Så vender du inn omtrent 1 dl kremfløte som har blitt pisket til krem sammen med kremostblandingen. Bruk en slikkepott for å vende inn kremen så du beholder mest mulig av lufta. Hell kakekremen oppi kakeformen og sett i kjøleskapet i minst 1 time, så kremen får satt seg og blir fastere.
  4. Legg sjokoladeeggeskallene i en pose og knus de med det du har tilgjengelig. Strø sjokoladebitene på toppen av kaka sammen litt revet appelsinskal – om det er ønskelig. Appelsinskallet er med på å bryte opp smakene i kaka og gjør at den ikke smaker så mektig.

 

Bon ape tit!

 

3 kommentarer
    1. Denne ble veldig lav sammenlignet med en tradisjonell ostekake. Kan fint doble fyllet!

      Ellers, veldig god på smak. Appelsinskallet er et must!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg