Poke bowl har begynt å bli populært her i Oslo nå, og food-trucken Pacific Bowl som pleier å stå utenfor Mathallen pleier å ha en del kunder.
Poke bowl har ingenting med Pokémon å gjøre, men kommer fra Hawaii og ordet “poke” betyr å kutte. Poke bowl er vel egentlig det samme som sushisalat, og etter å ha lest litt om det på nettet kan man egentlig ha det man selv vil av topping i en poke bowl. Derfor er de ingrediensene som står under bare veiledende, er det noe av det du ikke liker kan du bytte det ut med noe annet. Hovedingrediensen er risen, men den kan jo også byttes ut med forskjellig typer ris, brunris, sushi ris, jasminris osv. så lenge det er ris.
Ingredienser for å lage risen:
- 250 gram sushi-ris
- 2 ss riseddik
- 2 ss sukker
- 4 dl vann
Topping:
- 300 gram Salma-laks, tunfisk eller kveite kuttet i biter
- Vårløk kuttet i tynne skiver
- 1 Avokado i biter
- 1 Reddik i tynne skiver
- Sriracha
- Soyasaus
- Salt
- Sjøgress delt i små flak
- Katsoubushi, tørket tunfisk flak – litt vanskelig å få tak i og ikke helt nødvendig i retten
- Koriander
- Sesamfrø
Fremgangsmåte:
- Tilbered sushi-ris ved å skylle risen først i kaldt vann. La den deretter ligge 20 minutter i kaldt vann. Legg risen i en kjele med 4 dl vann, kok opp og legg på lokk, skru ned varmen til lav temperatur og la den småkoke i ca. 10 minutter. Etter risen er ferdigkokt ha i sukker og riseddik.
- Ha fisken du skal bruke i en skål og bland inn akkurat nok soyasaus til å dekke alle bitene. Ha i et par klyper og med maldonsalt, og bland sammen.
- Ha ris i en skål, ha deretter på fisken og resten av toppingen. Servér mens risen er varm og fisken er kald.
Håper det smaker!
Sriracha er et must hvis man liker maten sterk. Det er også godt å ha litt soyasaus til. Et alternativ til sriracha er wasabi.