Kaalsaas (30) får ikke relevant jobb, derfor lager han sin egen drømmejobb.

 

Etter flere måneder med aktiv jobbsøking står skribent og film- og TV-fotografen Kristoffer K. Kaalsaas fortsatt uten noe relevant jobb. Dermed bestemte han seg for å skape drømmejobben selv.

 

[OSLO] Kristoffer K. Kaalsaas (30) står uten noe relevant jobbtilbud for øyeblikket. Som et resultat prøver han det han kan for å skape sin egen drømmejobb mens han søker. Kaalsaas er godt i gang med planleggingen av ‘Oslo Pepper Expo’, en chilifestival som skal arrangeres i september 2019 på Mathallen i Oslo.

Festivalen har mange interesserte som er påmeldt, men Kaalsaas er ikke sikker på om han kommer til å tjene så mye på festivalen. Han mener expoen heller settes sammen ut av ren entusiasme og nysgjerrighet for chili. Kaalsaas håper derimot at festivalen vil gi ham mer relevant arbeidserfaring han kan føre opp på CVen.

 

Utradisjonell måte å søke jobb

– Jeg har skrevet lange søknader, korte søknader, mail og ringt men uten hell. Derfor tenker jeg å prøve en litt utradisjonell og kreativ måte å søke jobb, slik jeg gjør med denne saken her akkurat nå. Dama synes det er litt kleint, men det er verdt et forsøk, forteller Kaalsaas.

Kaalsaas er utdannet film- og TV-fotograf og religionshistoriker. I tillegg har han erfaring som journalist fra Norges største studentavis, Universitas, men han har ennå ikke fått tilbud om noe relevant jobb. Kaalsaas er aktiv i jobbsøkingen, og har søkt stillinger han er kvalifisert for, men den siste tiden forteller han at det har vært hundrevis av søkere på stillinger som til og med krever en mastergrad.

– Jeg har søkt jobb som journalist og videojournalist. Jeg har også søkt jobb som førstekonsulent i etater, departementer, og private organisasjoner, men jeg har ennå ikke fått noe napp. Det nærmeste jeg har kommet er et intervju hos Dagbladet. Det har den siste tiden gått over til at jeg ringer og spør om de har praksisplasser i stedet, men de forteller da som regel at praksisplassene er forbeholdt skoler de har avtaler med, sier Kaalsaas.

 

– Jeg vil ikke si at jeg har krav på noe som helst stilling

Det er vanskelige bransjer Kaalsaas søker stillinger i, men han har opplevd mer stressende situasjoner en jobbsøking.

– Det har helt klart vært tøft. Men, jeg har klart å ha en 100% prosent stilling, mens jeg skrev ferdig masteren min, i tillegg til at jeg fikk en datter, så jeg har opplevd mere stress enn dette ja, ler Kaalsaas.

– Jeg vil ikke si at jeg har krav på noe som helst stilling, den eneste personen jeg kan skylde på er meg selv. Det er alltids noe ekstra jeg kan gjøre for å få den jobben jeg har lyst på. Det at jeg ikke har klart det ennå viser bare at jeg ikke prøver hardt nok, eller at det er fremgangsmåten min som må finpusses, eller at Oslo kanskje er Norges vanskeligste sted å få relevant jobb. Men om denne saken deles en del ganger hjelper sikkert det for å nå ut til arbeidsgivere som kan være interesserte, utdyper Kaalsaas.

 

Et eksempel på en reportasje som Kaalsaas har skrevet, filmet, klippet og laget voice-over på.

 

50% av alle stillinger blir ikke utlyst

Kaalsaas har på den andre siden fast jobb i barnehage, men det gjør at han ikke har krav på hjelp fra NAV for å finne en relevant jobb.

– Jeg kan ikke få karriereveiledning uten å måtte betale for det. Det er nesten så jeg vurderer det egentlig, men jeg har hørt at man burde spare pengene i stedet, siden mye av det bare er tull. Jeg kommer uansett ikke til å gi opp med å søke jobber, sier Kaalsaas.

NAV opplyser at over 50% av alle stillinger ikke blir utlyst, men de blir heller fylt av interne søkere. Slik praksis kan gjøre det vanskelig for de som er utenfor å få en sjanse til å komme på innsiden.

Kaalsaas har blitt anbefalt å søke jobber gjennom Linkedin, men han har ikke opplevd det som særlig lønnsomt.

– Jeg føler Linkedin kun er for å vise andre hvilken jobb man har akkurat nå, og ikke noe mer enn det. Jeg kjenner ikke til noen som har fått seg jobb gjennom Linkedin noensinne, avslutter Kaalsaas.

 

 

Skrevet av Kristoffer Kaayne Kaalsaas

P.S.

Jobber du i et mediehus som trenger en tilkallingsvikar eller har en stilling ledig å tilby, ta veldig gjerne kontakt (93 27 77 79). Det er jeg som driver denne mat- og kulturbloggen.