hits

september 2016

Lag meksikansk omelette av tacorestene

  Vi ble utfordret av journalist Monica Csango til å lage et restemåltid ut av det vi hadde i kjøleskapet. Og som de av dere som følger oss på Snæppsjætten vet, har vi akkurat flyttet ti...

Lakris gjør seg godt i mat

    Vi har vært så heldige og blitt invitert med på lunsj hos gourmetrestaurant Feinschmecker i Oslo for å smake og lære hvordan Johan Bülows Lakrids kan brukes i ...

Enkel, sunn og skikkelig god frokost

       En viktig lærdom jeg har tatt med meg etter å ha jobbet en stund med ungdommer fra forskjellige land, er at egg er frokost uansett om du er fra Eritrea, Af...

MERCH - all inntekt til veldedige formål

    Kjøper du noe av merchen vår bidrar du til å redde verden bittelitt. All fortjeneste vil nemlig bli donert til veldedige formål.  Du kan endre farge på plaggene om du vil...

HONDURAS - BALEADAS

  Nasjonalretten baleadas fra Honduras er virkelig en rett man ser for seg at et sør-amerikansk land må ha, og den passer helt fenomenalt som vegetarmat. Det er også en rett som det pass...

Khachapuri

    Khachapuri, Georgias nasjonalrett og en vri på den italienske pizzaen har nå begynt å bli en populær rett i Williamsburg, New York -  kjent som hipsterdelen av New Yo...

Slik unngår du høstdepresjonen

  Nå som dagene sakte men sikkert begynner å bli kortere, og de lange, mørke høstnettene er i anmarsj  er det ikke unormalt at vi også blir mørkere til sinns. Vinterdepresjon e...

Swaziland - Struts med søtpotet og kremet sopp

  Hvem skulle ha trodd at Swaziland har en nasjonalrett som passer så utrolig godt som høstrett? Siden struts ikke akkurat er hvitt kjøtt, men mer som biff med bittelitt mer smak av vilt,&nbs...

Rice Krispies Treats

    Det som er så bra med denne "kaken" om man kan kalle den det, er at den bare har 2 hovedingredienser, og det tar deg mer eller mindre 30 min. å lage den fra start til slut...

Epler og barndomsminner

    Jeg har vokst opp i en liten by der alle hadde egen hage.  I huset der jeg bodde hadde vi epler, plommer og pærer i hagen, og det hadde de fleste av vennene mine også.  Nå...

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

 photo matbloggsentralen_logo2-300x87_zpsjlgwh2ju.png
Follow

Kategorier