hits

februar 2016

Sesongvarer mars - puffet fiskeskinn

Skreien er blant de av råvarene som fortsatt er i sesong i mars, så hvorfor ikke lage deg litt puffet fiskeskinn? For det første så smaker det utrolig godt, også er det egentlig ikke så v...

Våre restaurantopplevelser

Her finner du en liste over alle de restaurantene vi har skrevet om siden vi begynte med bloggen. Det var en som spurte oss om hvordan vi kan skrive anmeldelser hvis innleggene er sponset...

Se Annikens svære brød

  Neida. Det er faktisk Kaaynern som har laget dem og det er boller, ikke brød. Jeg prøvde å advare han da han rullet de ut, for jeg så at de kom til å bli gigantiske. Kaaynern ville...

Hvordan lage en uimotståelig alkoholfri drink som fortsatt har kick

  Sichuan pepper, eller kinesisk koriander, har en sitrusaktig aroma og er ikke sterk på samme måte som f.eks chili eller sort pepper. Man får en prikkende følelse i tunga, nesten litt bedøve...

Dette burde alle kunne...

  Slenger ut en kjapp en til dere i dag. Og denne er enkel! Lurer på hvorfor ikke flere vet om denne geniale greia her. Her er oppskriften på sirupen man bare må ha stående i skape...

Her kunne vi bodd

  Herregud, vi har plutselig sagt opp leiligheten og må flytte ut 1 mai. Litt krise for vi aner ikke hvor vi kommer til å flytte. Vi blir ikke enige med hverandre eller oss selv. Vi vil bo i ...

Vegansk mat for alle

  På denne restauranten får du servert statsministerens favorittkake. Hit bør du ta deg en tur uansett om du er kjempesulten, kaffetørst eller vil ha noe søtt. Kaken...

Kultur i skapet

    I skapet vårt er det mye rart. F.eks surdeig. Det er et nytt prosjekt Kaaynern har satt igang. Han har lyst til å lage brød en vakker dag. Kanskje i morgen. Vi liker å sette i gang ...

Bloggere er narsissister

"Er det ikke på insta, så har det ikke skjedd" så jeg under et bilde på Instagram i går. Det var nok ironisk ment, men fortsatt så ligger det en hel haug med sannhet bak det. (Anniken skrev et i...

Seige saker

  Jeg har fått dilla på å eksperimentere med farger og smaker og putte det på små flasker. Det er skikkelig gøy og enkelt å tilpasse sin egen personlige eliksir. Nå tror du sikkert at je...

Verdens beste pizza lager du enkelt hjemme

     I helgen lagde vi det vi har lyst til å kalle "verdens beste pizza". Vi fikk med oss en utrolig god blåmuggost og ansjos fra Ostebutikken på Grünerløkka, og ble fortalt at ...

Stikk hit på Valentine's Day

En bølge av hygge, romantikk og hjemmekoslig atmosfære treffer oss i det vi kommer inn i Ostebutikken på Grünerløkka. Vi blir ønsket varmt velkommen av Ingvild og Rafael. De har drevet den lille re...

Tropisk oase i Oslo

Vi er så glade for at den mørkeste og kjipeste vinterperioden er over. Vi drømmer om å reise på ferie, helst til varmere strøk. Savner den grønne varme sommeren og synes det er kjempedigg at solen ...

Matzah - Troens brød

Matzah er et brød med dyp religiøs forankring. Det har vært en del av jødisk tradisjon siden jødedommens begynnelse. I dag spises brødet under Seder, festen som innleder Pesach. Brødet inneholder v...

Hjemmelaget nutella. Vegansk hvis du vil.

Siden det er så stor ståhei rundt Nutella om dagen så får vi vel slenge oss på trenden vi også. Vi har nemlig oppskriften på hjemmelaget Nutella. Dette er en basisoppskrift som gir deg helt vanlig ...

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

 photo matbloggsentralen_logo2-300x87_zpsjlgwh2ju.png
Follow

Kategorier