hits

januar 2016

Da var vintern over ja

Anniken gir oss sitt sexy "summer look". Da er det bare å dra frem badebukse, badeball, surfebrett og lage margaritas. Vintern varte i 2 uker, takket være(t) den globale oppvarmingen. Om noen få...

A Food Market - Asia midt i Oslo

    "Hæ?! Hva er det for no?",  Kaayne ser noe rart han aldri har sett før. Hos 'A Food' i Osterhausgate finnes det en hævv av asiatisk mat og råvarer vi aldri har sett før. ...

Månedens sesongvarer + oppskrifter

(Illustrasjonsbilde. I bildet er det kun gulrøttene som er i sesong). Vi har tenkt til å starte hver mnd med å gi dere en oversikt over hvilke råvarer som er i sesong den kommende måneden. Hvorf...

Kaffe som er bra for magen

Vi er to kaffe-elskere og liker å prøve forskjellige varianter. Derfor har kaffe blitt en egen kategori på bloggen. I helgen prøvde vi en tyrkisk variant som smakte utrolig godt. Derfor vil vi gjer...

San Marino - Torta Tre Monti

Torta Tre Monti er en kake som vanligvis kjøpes ferdig. Kaken masseproduseres for hånd av bakeriet La Serenissima Antica Fabbrica di Torte, som har brukt den samme oppskriften siden 1942. Det er ...

Granola med appelsin og geranium

Ingenting er som å starte dagen med yoghurt med granola. Denne oppskriften er kjempegod og litt annerledes. Geranium har en spesiell smak. Det smaker blomst. Hvis du ikke har geraniumsgelé i nærhet...

Sprengkulde og kafékos

Hei! Skulle egentlig ha lagt ut dette litt tidligere, men så hadde vi et annet innlegg som måtte ut først. Ting tar tid når man ikke blogger på heltid! I helgen var vi ute og lekte i snøen i Kubap...

Smalhans - Kortreist og sunt

Da står vi utenfor Smalhans, gleder oss til å gå inn i varmen og spise god mat. Nå som vi er inne i en kald og mørk vinterperiode er det fintå ha lune, varme steder å dra til, der man ...

Gjør frokosten spennende

Hvis du har fulgt med på snapchatten vår (nasjonalgastro), fikk du sikkert med deg at Kaayne hadde lagd noen bagels. Mer spesifikt en fransk-inspirert bagel og en thai-inspirert. Nå skal vi gi dere...

MONGOLIA - BUUZ

Mongolias nasjonalrett blir vår 30. nasjonalrett! Yaay! Vi har ikke lagd så mange nasjonalretter ennå, men for oss handler det ikke om å bli først mulig ferdig, men heller nyte prosessen og bruke d...

Et dampende hett tips

Forrige uke kjøpte vi oss en god gammeldags dampkoker og lurer på hvorfor vi ikke har gjort det før. Den er superlett å bruke, koster lite og sprer deilig lukt av sedertre i leiligheten. Hadebra,ov...

Slik lager du ordentlig kaffe

1. Digitalvekt 2. Rørepinne 3. Aluminiumsfilter eller papirfilter som skal i den svarte plastfilterholdern. 4. Termometer 5. Aeropress kaffepresse. 6. Figgjo kaffekopp. 7. Kaffe   Det kan vi...

GODT NYTTÅR!

Godt nyttår! Vi håper dere har hatt en like fin feiring som oss. Vi spiste en nydelig kalkun med en kremet meksikansk mole-saus til. Av tilbehør hadde vi waldorfsalat, rødkål, poteter med andefe...

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

 photo matbloggsentralen_logo2-300x87_zpsjlgwh2ju.png
Follow

Kategorier