hits





Europa


Haggis - Skottlands nasjonalrett


      Du lurer kanskje på hvorfor det er bilde av en hermetikkboks og ikke en sauemage. Du tror kanskje vi har blitt late og valgte den enkleste utveien da vi ...

Storbritannia // Fish n' chips


  Å fritere ting har blitt veldig trendy. Man har liksom kommet forbi det å være sunn, bare spise grønnkål, quinoa, byggkorn osv. Det handler ikke lenger bare om å spise s...

Europas svar på mac'n cheese


  Endelig har vi fått ut fingern og laget en ny nasjonalrett. Denne er vegetarisk, men ikke vegansk.   Vi har senket kravene til oss selv ganske mange hakk, so...

Oppskrift på franske pannekaker - crêpes


  Her om dagen fikk vi skikkelig lyst på crepes til kveldskos. Og det er jo en av Frankrikes nasjonalretter, så vi dro frem kamera og tok noen bilder, og dermed hadde...

San Marino - Torta Tre Monti


    Torta Tre Monti er en kake som vanligvis kjøpes ferdig. Kaken masseproduseres for hånd av bakeriet La Serenissima Antica Fabbrica di Torte, som har brukt den sam...

Råtten hai med Suzanne Aabel


(bilde fra wikimedia)   Denne gangen gjør vi en vri på nasjonalrett-innlegget. Vi pleier jo alltid å lage maten selv, men det ble litt vanskelig for oss nå. Hákarl er "r...

Khachapuri - et supert alternativ til pizza


  Heisann! I dag blir det ny nasjonalrett og vi flyter videre på vegetarbølgen vår, med Khachapuri, Georgias svar på pizza.  Denne er ikke bare god, men  enkel ...

MOLDOVA - MAMALIGA (GLUTENFRI)


    Dette er en grei rett å lage for deg som har glutenintoleranse -allergi, og dårlig tid (oi det rimte). Moldovas nasjonalrett  tar maks 10 minutter å lage, s...

Oppskrift på hjemmelaget pasta med trøfler


    Denne retten har vi gledet oss til lenge. Vi har laget deilig fersk pasta med sykt dyre trøfler, masse basilikum og nydelig vin til. Pasta er fenomenalt&nbs...

Enkel oppskrift på Norges nasjonalrett - fårikål


      Denne gangen slo vi til med vår egen nasjonalrett! Fårikål! I 2014 presenterte Sylvi Listhaug, daværende matminister, frem fårikålen som Norges nasjonalr...

ROMFOLKET - BAKT PAPRIKA MED KANIN


Denne retten er dedikert til en av folkegruppene som kanskje er mest uglesett i hele verden - Romfolket. Vi har laget deres nasjonalrett, eller rettere sagt identitetsrett. Det ...

Oppskrift på moules frites - Belgias nasjonalrett


  Benytt anledningen mens sommervarmen er her og lag den belgiske nasjonalretten, Moules Frites. Vi var så heldige at vi kunne nyte den ute i solnedgangen.  Ingredie...

PORTUGAL - BACALAO


  Det sies i Portugal at det finnes 365 forskjellige måter å lage bacalao på. Én rett for hver dag i et helt år. Vi har laget Eyvind Hellstrøm sin variant. På 1700-tallet...

Oppskrift på stekt flæsk og persillesovs - Danmarks nasjonalrett


    (Vi serverte maten rett på duken, neida, men joda, men neida sånn seriøst. Det ligger en glassplate på toppen av en duk. Vi prøvde å være litt kreative. De flest...

Enkel oppskrift på gulasj - Ungarns nasjonalrett


        Goulash/gulasj/gulash/golasj eller hvordan du ville måtte skrive det, er Ungarns sin nasjonalrett.  Det var viktig for oss at maten skulle ...

Oppskrift på wienerschnitzel av kalv - Østerrikes nasjonalrett


  Dette er en lettvint og enkel nasjonalrett fra Østerrike! I følge en gammel fortelling skal wienerschnitzelen ha blitt brakt til Wien fra Italia i 1857, men i 2007 å ble...

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

 photo matbloggsentralen_logo2-300x87_zpsjlgwh2ju.png
Follow