hits





Europa


Storbritannia // Fish n' chips


  Å fritere ting har blitt veldig trendy. Man har liksom kommet forbi det å være sunn, bare spise grønnkål, quinoa, byggkorn osv. Det handler ikke lenger bare om å spise s...

Europas svar på mac'n cheese


      Endelig har vi fått ut fingern og laget en ny nasjonalrett. Denne er vegetarisk, men ikke vegansk. Vi har senket kravene til oss selv ganske mange ...

FRANCE - CRÊPES


  Her om dagen fikk vi skikkelig lyst på crepes til kveldskos. Og det er jo en av Frankrikes nasjonalretter, så vi dro frem kamera og tok noen bilder, og dermed hadde...

San Marino - Torta Tre Monti


Torta Tre Monti er en kake som vanligvis kjøpes ferdig. Kaken masseproduseres for hånd av bakeriet La Serenissima Antica Fabbrica di Torte, som har brukt den samme oppskriften s...

Råtten hai med Suzanne Aabel


Hei! Denne gangen gjør vi en vri på nasjonalrett-innlegget. Vi pleier jo alltid å lage maten selv, men det ble litt vanskelig for oss nå. Hákarl er "råtten hai", eller, det vi...

Khachapuri - et supert alternativ til pizza


  Heisann! I dag blir det ny nasjonalrett og vi flyter videre på vegetarbølgen vår, med Khachapuri, Georgias svar på pizza.  Denne er ikke bare god, men  enkel ...

MOLDOVA - MAMALIGA (GLUTENFRI)


Dette er en grei rett å lage for deg som har glutenintoleranse -allergi, og dårlig tid (oi det rimte). Moldovas nasjonalrett tar maks 10 minutter å lage, så lenge du vet hvordan...

ITALIA - PASTA (PAPPARDELLE)


Denne retten har vi gledet oss til lenge. Vi har laget deilig fersk pasta med syktdyre trøfler, masse basilikum og nydelig vin til. Vi startet dagen med å lage pastadeigen, s...

NORGE - FÅRIKÅL


    Denne gangen slo vi til med vår egen nasjonalrett! Fårikål! For å virke norske dro vi først på sopptur og avsluttet det hele med multekrem til dessert. Det er ka...

ROMFOLKET - BAKT PAPRIKA MED KANIN


Denne retten er dedikert til en av folkegruppene som kanskje er mest uglesett i hele verden - Romfolket. Vi har laget deres nasjonalrett, eller rettere sagt identitetsrett. Det ...

BELGIA - MOULES FRITES


  Benytt anledningen mens sommervarmen er her og lag den belgiske nasjonalretten, Moules Frites. Vi var så heldige at vi kunne nyte den ute i solnedgangen.  Ingredie...

PORTUGAL - BACALAO


Det sies i Portugal at det finnes 365 forskjellige måter å lage bacalao på. Én rett for hver dag i et helt år. Vi har laget Eyvind Hellstrøm sin variant. På 1700-tallet var Kri...

DANMARK - STEKT FLÆSK OG PERSILLESOVS


(Vi serverte maten rett på duken, neida, men joda, men neida sånn seriøst. Det ligger en glassplate på toppen av en duk. Vi prøvde å være litt kreative. De fleste tenker ikke ov...

Gulasj - En høstfavoritt


        Goulash/gulasj/gulash/golasj eller hvordan du ville måtte skrive det, er Ungarns sin nasjonalrett.  Det var viktig for oss at maten skulle ...

ØSTERRIKE - WIENERSCHNITZEL


Dette er en lettvint og enkel rett! Vi anbefaler deg å erstatte fredagstacoen med denne godbiten, hvis du har penger da. Hvis du vil kutte kostnaden i to er det fullt mulig å l...

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

 photo matbloggsentralen_logo2-300x87_zpsjlgwh2ju.png
Follow