hits

Oppskrift p schnitzler / tonkatsu av svinekoteletter

nasjonalgastro tonkatsu wienerschnitzel godt enkelt hvordan lage tilberede oppskrift topplisten matbloggere matblogg friterte svinekoteletter koteletter av svin hva kan man lage

 

Er du ikke lei av steke svinekoteletter, ogs blir de s sykt trre hver gang? Hver gang du tilbereder svinekotelettene dine p denne mten, kan jeg nesten garantere deg at de blir saftige.

 

For vre helt rlig vet jeg ikke om man kan kalle denne retten tonkatsu, eller om man kan kalle det wienerschnitzel. Friterte svinekoteletter er det i hvert fall. Tonkatsu er ganske likt men forskjellen er at det brukes potetmel i stedet for vanlig siktet hvetemel, pluss at japanerne bruker panko, som er strre brdsmuler fra fint brd i stedet for griljermel, som har mye finere smuler. Japanerne kan ogs finne p legge tonkatsuen i saltlake over natta for at kotelettene skal bli saftigere, men det skal vi ikke i denne oppskriften fordi vi har lyst til gjre den enklest mulig. Det m derimot sies at retten kan vre litt vanskelig fordi du skal fritere kotelettene i olje, men det klarer du.

 

Les en av vre frste nasjonalretter p bloggen, hvor vi lagde den steriske nasjonalretten - wienerschnitzel av kalv.

 

 

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter med bein
  • Griljermel
  • Pepper
  • Salt
  • Paprikapuvler
  • Solsikkeolje til fritering
  • 2 egg
  • Siktet hvetemel/eller potetmel om du vil ha noe som ligner mer p tonkatsu

Du trenger

  • Kjtthammer
  • Steketermometer

 

 

 

nasjonalgastro tonkatsu wienerschnitzel godt enkelt hvordan lage tilberede oppskrift topplisten matbloggere matblogg friterte svinekoteletter koteletter av svin hva kan man lage

 

 

 

 

Fremgangsmte

  1. Begynn med skylle svinekotelettene i kaldt vann for f vekk breinrester, osv. Trk deretter kotelettene med papir eller kjkkenhndle. Legg plastfolie p en fjl s den dekker hele greia. Legg p n svinekotelett og et lag med plastfolie over der igjen. Bank forsiktig svinekoteletten litt flatere, noe som vil gjre den mrere. Gjenta dette med de resterende kotelettene og legg de til side.
  2. Bland sammen ca. 3 dl mel med 1 ss kvernet pepper, 1 ts salt og 1 ss paprikapulver med en gaffel i en bolle - men her kan du gjerne komme med egne gode blandinger om du har noen du vanligvis pleier bruke til svin for eksempel. Salvie og hvitlkspulver er ogs godt ha i en slik melblanding, men i denne oppskriften kjrer vi den enkel. Hell deretter melblandingen over p en tallerken. Pisk lett sammen 2 egg i en bolle, og hell omtrent 2 -3 dl griljermel p en stor tallerken. Nr du er ferdig med det skal du ha n skl med melblanding, n skl med egg og n tallerken med griljermel stende foran deg.
  3. N skal vi begynne dekke kotelettene i mel og egg. Ta frst tak i n kotelett i beinet p koteletten og legg den i melblandingen. Pass p at melblandingen dekker hele koteletten. Ta deretter koteletten ut av melblandingen og over i de piskede eggene, pass ogs p at hele koteletten blir dekket av egg. Etter det tar du koteletten over i griljermelet og dekker den ordentlig i det ogs. Gjenta med de resterende kotelettene, men legg helst bare i 1 kotelett om gangen nr du friterer, s ikke temperaturen p oljen synker mye.
  4. Varm opp solsikkeolje i en dyp stekepanne p 180 grader. Vr forsiktig! Bruk steketermometer. Begynner det brenne hvis du friterer p for hy varme skal du aldri slukke brannen med vann, da eksploderer det. Du m heller legg et lokk over flammene. Disse koteletten friteres i lav frityrolje, og skal derfor ikke dekke hele koteletten nr du har den i stekepanna.
  5. Nr oljen har ndd 180 grader legger du forsiktig i n kotelett og friterer den i omtrent 3 - 4 minutter p hver side. Nr den er ferdig legger du den over p en rist og drysser litt Maldon-salt over.
  6. Servr for eksempel med ovnsstekte poteter som en enkel og god lrdagsrett. Ha gjerne ogs noe dyppe maten i som; amerikansk sennep, soyasaus honningsennep, sweet and sour saus eller noe lignende.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow