Pikinik i Parken 2018 – Fredag

 

På fredag var vi på Piknik i parken og smakte noe av maten og drikken.

 

Vinden er inget hinder. Vi er på Piknik i parken for å nyte god mat, drikke og musikk. Dag 1 tester vi mat fra Flying on wheels og Tunco.

 

 

 

Borggården fungerer som le for vinden og mange trekker inn hit bokstavelig talt.

 

 

 

 

Den første maten vi prøver er en deilig rull med koreansk bbq fra Flying on wheels.

 

Det er er kebab som inneholder ikke vanlig kimchi, men en kimchislaw, som vi antar er en kombinasjon av coleslaw og kimchi. Babben inneholder også agurk, koriander og noe som heter ssamjang mayo (ikke skriveleif, ordet inneholder 2 s’er). Ssamjang består av soyabønnepasta, chilipasta, sesamolje, løk, hvitløk, vårløk og brunt sukker. Siden dette er en ssamjang mayo, så har de vel kombinert den sammen med majones. God var kebaben i hvert fall. Den er frisk, spicy og føles ikke tung eller mektig, selv om den inneholder ribbe.

 

Denne retten anbefales virkelig om du ikke har smakt den ennå, og du har lyst på noe eksperimentell asiatisk fusion. Perfekt mat på en festival som dette.

 

 

 

 

Tunco serverer to retter og vi prøver Kho Tao, risnudler med kylling, peanøtter og rød curry. En god  spicy, frisk sommerrett med koriander og lime.

 

 

 

 

 

 

(Kaayne: “herregud, skjer med hodet mitt her a?”)

 

På tide med litt bobler. Vi drar på boblekurs! På boblekurset møtes alle hjernene på pip-festivalen for å drikke mange glass musserende til bare 200 kr. Og hvis man følger med har man faktisk mulighet til å lære av mennesker som har peiling på vin.

 

 

 

 

 

 

Kaayne tenker for seg selv: “Lat du som om du vet hva foredragsholdern snakker om. Bare lukt masse på vinen ta noen slurker og nikk. Ikke glem å si ‘Mmm’ veldig høyt.”

 

Neida, vi fikk en del info ang. vinene. Blant annet at den spanske cavaen er laget på Champagne-metoden, og at hver flaske inneholder omtrent 12 gram sukker fordi druetypen er såpass syrlig. I tillegg må cavaen ligge i minst 9 måneder før den får lov til å kalles en cava.

 

Et godt tips om du skal spise mat til musserende vin, så slår det nesten aldri feil å ha noe salt til. F. eks spekeskinke, eller til og med chips.

 

 

 

 

For å kunne lage god vin må man ha gode råvarer, i dette tilfelle vil det si druene. Jo bedre druer, jo bedre vin. 70% av druene Louis Roederer bruker er deres egne og de tar godt vare på druene deres. Derfor er smaken så god.

 

Champagne må lagres i minimum 2 år for å kunne bli kalt champagne. Ellers er de fleste gode champagnene en for tak i som regel 3 år gamle.

 

Et siste godt råd fra kurset er at, for å finne ut om du drikker ordentlig champagne, så må du se etter om boblene bruser opp i en rett linje fra midten av glasset i en tynn stråle. Gjør det ikke det, kan det være du drikker noe annet.

 

P.S. er ikke den franske vinen laget på champagne-metoden, blir det kalt crémant. Så vet du det, eller kanskje du allerede visste det… Bra, da er du visst litt smart da. Skål.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kl 21.00 bestemmer alle festivalgåerne seg samtidig for at det er kaldt og at de trenger en varm kaffekopp fra Lippe å holde i.

 

 

 

 

Anniken står i kø og kjøper seg en kaffe latte. Er i utgangspunktet ikke så fan av kaffe latte, men denne er uimotståelig!

 

 

 

 

Vi venter på at Susanne Sundfør skal komme men fryser og går hjem. 

 

 

 

Random dude på høyre, som vi synes det er hyggelig at ble med på bildet for da ser det ut som om vi er på festivalen sammen med andre mennesker..

 

Følg med på bloggen i morgen for å få med deg maten på piknik i parken. Se også gjerne vår video av matopplevelsen fra i går her; Ikke glem å abonnére på Youtuben. Heyo!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg