hits

Billig biff som kan konkurrere mot entrecte

nyretapp biff strm-larsen annie's nasjonalgastro hvordan tilberede hva er slakterbiffen oppskrift lage

 

Jeg er en tur innom Strm-Larsen for hre om de har skirt steak - et billig og godt stykke kjtt, ofte brukt i Mexico -, men det har de dessverre ikke. Da forteller han i disken at det derimot finnes noe annet som heter "nyretapp". Frst er jeg ikke helt sikker p om jeg hrte riktig siden han snakker dansk, s jeg m sprre igjen. Og visst var det det het, en nyretapp. Det er et lite stykke kjtt som er knyttet til nyrene hos storfe. 

 

Dansken tar meg med bort der hvor han har den skalte nyretappen. Den ligger midt i kjttdisken, men uten noe merkelapp, og han sier at han synes denne smaker enda bedre en skirt steak. En medarbeider p Strm-Larsen overhrer at dansken forteller meg om denne merkelige biffen, selv om hun holder p med en annen kunde. Hun lener seg inn og sier "den biffen er utrolig god!".

 

Dansken sier videre at nyretappen er et typisk stykke kjtt som slakteren selv beholder fordi det er s godt. Jeg tenker meg litt om og sier at da tror jeg at jeg prver meg p et snt stykke biff. Han trimmer den raskt for sener og sier at jeg er ndt til komme tilbake for fortelle ham om hva jeg syntes om biffen.

 

Og det kan jeg vel egentlig si her og n etter  nettopp ha spist biffmltidet; hvorfor har jeg ikke visst om denne biffen tidligere?! Dette er noe av det beste stykket kjtt jeg noensinne har smakt. Det er ikke tull. Og sinnsykt billig er det ogs. For 500 gram betalte jeg 92 kr (!). Problemet er bare at nyretapp visstnok er vanskelig oppdrive, med mindre du har en spass god kjttforhandler som Strm-Larsen i nrheten. Annie's p Mathallen i Oslo skal ogs ha nyretapp.

 

Men n, over til oppskriften. Nyretapp funker perfekt p grillen, men i denne oppskriften har jeg tilberedt biffen i en stekepanne:

 

Ingredienser

  • 1 nyretapp biff (mellom 400 og 600 gram).
  • salt
  • pepper
  • 1 hvitlksfedd
  • extra virgin olivenolje

 

 

nyretapp biff strm-larsen annie's nasjonalgastro hvordan tilberede hva er slakterbiffen oppskrift lage

 

Fremgangsmte

  1. Salt og pepre biffen, legge den p en rist og la den ligge ute i romtemperatur i minst 30. min, men helst 60 min.
  2. Sett ovnen p 180 grader, over- og undervarme. Sett stekepanna p hy varme, la panna bli ordentlig varm fr du har i smr, eller olje. La smret smelte til det brunes fr du har i biffen. Stek biffen i 40 sekunder p hver side.
  3. Ha deretter biffen over p en rist, med steketermometer i den tykkeste delen, og inn i ovnen. Vi vil at biffen skal f en kjernetemperatur p 49 - 50 grader fr vi tar den ut av ovnen. Det tar ca. 10 - 15 min.
  4. Nr biffen har ndd kjernetemperaturen tar du den ut av ovnen og lar den hvile i 10 min. Mens biffen hviler kan du ta et fedd hvitlk som du skjrer i to, fester p en gaffel og gnir biffen inn med. Nr du skal skjre i biffen, pass p at du skjrer over fibrene, da blir stykkene supermre.
  5. Ha over p en tallerken, hell over litt extra virgin olivenolje, og str over Maldon-salt. Servr sammen med f. eks ruccola, potetsalat, cherrytomater og paprika i skiver.

 

 

nyretapp biff strm-larsen annie's nasjonalgastro hvordan tilberede hva er slakterbiffen oppskrift lage

 

 

 

 

 

nyretapp biff strm-larsen annie's nasjonalgastro hvordan tilberede hva er slakterbiffen oppskrift lage

 

 

 

Er det en biff jeg skal fortsette kjpe s er det dette stykket kjtt. Anbefales p det sterkeste!

 

 

 

 

n kommentar

Skriv en ny kommentar

Follow