hits

Pulled pork med coleslaw og BBQ-saus

hvordan lage tilberede pulled pork hva er oppskrift svin svinenakke BBQ saus coleslaw norsk norske matbloggere god grillmat middagstips topplisten sommermat nasjonalgastro gatemat amerikansk

 

Pulled pork er nydelig sommermat og er s utrolig enkelt lage. Det tar bare litt tid. Kjttet skal nemlig st ca. 4 timer i ovnen. Denne retten kan serveres med annen grillmat hvis du skal ha mange gjester som vil spise mye forskjellig. Coleslawen kan ogs spises p brdskiven som en italiensk salat og ved siden av annen grillmat. Og BBQ-sausen funker kjempegodt p alle slags typer grillmat.

 

Hvis du er vegetarianer kan du sjekke ut vr vegetariske pulled pork som ogs er utrolig god, men som krever litt mer arbeid.

 

Hvis det blir mye BBQ-saus igjen kan du oppbevare det p en steril glasskrukke (sett i ovnen p 100 grader i 20 min.) i minst en uke.

 

 

Ingredienser pulled pork:

 

Coleslaw:

  • ca. 1/2 lite hodekl finsnittet
  • 1 stor raspet gulrot
  • 1 grnt eple (Granny Smith) kuttet i tynne staver
  • 1 dl Hellmans majones
  • 2 store ss creme fraiche
  • smak til med saften fra en halv sitron
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

 

BBQ-saus:

  • 1 boks hermetiserte cherrytomater, eller grovhakkede tomater.
  • 1 stor ss smr
  • 3 fedd hvitlk finhakket
  • 1 halv lk, finhakket
  • 1 dl sitronsaft
  • 150 gram brunt sukker
  • 1 dl eplesidereddik
  • 1 ss tabasco
  • 1 ts salt
  • 1 ts chipotlepuvler
  • 2 - 3 ss tomatpur
  • 1 ss Worchestershire-saus
  • Smak til med pepper

 

Fremgangsmte:

  1. Sett ovnen p 120 grader. Brun svinenakken p alle sider i en gryte med litt olje i. Ta deretter svinenakken ut av gryten og gni det inn med finhakket hvitlk, salt og dry rub. Legg svinenakken tilbake i gryta. Hell eplemosten i gryta og sett steketermometer i den tykkeste delen av kjttstykket. Vi vil at den skal f en kjernetemperatur p mellom 92 - 94 grader. Vi har brukt en stpejernsgryte. Stpejernsgryter holder bedre p varmen og fordeler varmen bedre p innsiden av gryta.
  2. Mens gryta str i ovnen kan du lage coleslawen. Ta ferdigkutta kl og gulrtter, ha det over i et drslag og hel over den ene ts me salt. Salten vil gjre bde klen og gulroten myk, og det vil ogs fjerne en del av vannet i grnnsakene. Det gjr snn at coleslawen blir mer kremete og ikke renner s mye. La klen og gulrttene trekke inn salte i 30 min til 1 time. Skyll av saltet med kalt vann. Prv deretter presse ut s mye av vannet som er igjen i klen og gulrttene. Du vil prve f det s trt som mulig.
  3. Bland deretter sammen alle de vrige ingrediensene til coleslawen i en bolle. Ha oppi raspet gulrot og kl og bland godt sammen med en gaffel.
  4. Ca. 20 - 30 min fr pulled porken er ferdig kan du begynne koke opp BBQ-sausen. Smelt smr i en kjele p medium varme. Ha deretter i lk og hvitlk. Forsett steke til det blir blankt. Ha i tomatpur, bland god inn og stek videre i noen f sekunder fr du har oppi de resterende ingrediensene, kok opp og la smkoke til pulled porken er ferdig. Pass p at du blender de grovhakkede tomatene s du fr en jevn saus.
  5. Etter pulled porken har ndd en kjernetemperatur p 94 grader kan du ta den ut og la den hvile i 20 - 30 min. for at den skal holde p mest mulig av saften.
  6. Nr pulled porken er ferdighvilt kan du ta 2 gafler og bare dra kjttet fra hverandre. Bland inn litt BBQ-saus sammen med kjttet. Servr i hamburger brd med coleslaw under eller over kjttet og hell ekstra BBQ-saus over kjttet.

 

 

2 kommentarer

, jeg elsker pulled pork!! :D s helt fantastisk ut!

Maiken Johnsen: noe av det beste vi vet ogs ??

Skriv en ny kommentar

Follow