hits

Hvordan steke den perfekte biffen

entrecte entrecote biff nasjonalgastro saftig reverse sear metode strm larsen verdens beste perfekte biffen matblogg matbloggere oppskrift hvordan lage tilberede

 

 

steke en biff kan hres ut som en simpel, ukomplisert sak alle kan tenke seg til. Det er det kanskje, hvis du ikke har ambisjoner om  utnytte rvarens fulle potensial nr du frst er i gang. Det kreves faktisk 1000 r med prving og feiling fr man finner den perfekte metoden. Det som er fint er at Kaayne n, etter 1000 r, har lrt seg den hemmelige metoden. Nasjonalgastro hadde ikke vrt en smule uten deg, kjre leser/flger/likegiver, derfor vil vi selvflgelig dele den hemmelige biffmetoden med deg!

 

Biffen vi har brukt i dag kommer fra Strm-Larsen p Torshov.

 

Om metoden:

Vanligvis steker man biffen frst og s putter man den i ovnen, eller bare steker den helt ferdig i panna, men med denne metoden snur vi det p hodet og begynner med biffen i ovnen og avslutter med biffen i en glovarm stekepanne. Denne metoden blir kalt "reverse sear". Fordelen med metoden er at biffen fr et mye strre omrde som er medium-r. Pluss at biffen fr en trrere overflate, som gjr at den fr en nydelig stekeskorpe i stekepanna etter at den har vrt i ovnen.

 

Grunn til at jeg foretrekker denne metoden framfor det gjre det sous vide er at den nettopp fr den nydelige stekeskorpen. Man oppnr ikke akkurat den samme effekten nr man gjr det sous vide fordi da blir overflaten p biffen spass vt at det blir vanskelig f til en maillard-reaksjon.

 

 

 

 

Ingredienser biff:

  • 400 - 500 gram entrecte
  • Salt og pepper
  • Kvast rosmarin
  • Knust hvitlksfedd
  • 1 ss smr

 

Ingredienser crme triple saus:

  • 7dl kremflte

 

 

 

 

Fremgangsmte entrecte:

  1. Sett ovnen p 140 grader, over og undervarme. og begynn med sure entrecten sammen s den ikke faller fra hverandre eller mister noe av saften nr den sette i ovnen. Salte og pepper biffen mye, og pass p at du salter og peprer kanten p biffen ogs.
  2. Sett biffen p en rist med et steketermometer i seg og still den inn snn at den skal pipe nr kjernetemperaturen er p 52 grader. Det tar ca. 45 min - 1 time. Nr biffen har ndd kjernetemperaturen tar du den ut av ovnen og lar den hvile i 15 minutter. I lpet av den tiden vil kjernetemperaturen p biffen stige til omtrent 56 - 57 grader, men det er ikke krise om den kun stiger til 55 grader. hvile biffen gjr i tillegg at den holder p mye av den god saften i seg.
  3. Varm opp en stekepanne (helst en stpejernspanne om du har det men det er ikke ndvendig) p hy varme med litt rapsolje i 4-5 minutter s stekepanna er god og varm. Ha i biffen og stek i 1 - 2 minutter p den ene siden, snu biffen og ha i 1 ss med smr, sammen med en kvast fersk rosmarin og et knust hvitlksfedd. s over med det smeltede smret som samler seg i stekepanne i 1 - 2  minutter. Stek deretter kanten p biffen ved holde den ned mot stekepanna med en stekeklype i noen sekunder.
  4. Transjr (skjr i skiver) biffen og servr med n gang sammen med crme triple sausen.

 

Fremgangsmte crme triple:

  1. Hel 7dl kremflte i en kjele, kok opp og skru ned varmen til lav mens du rrer med jevne mellomrom. Denne sausen skal st putre i omtrent 1 time og 20 minutter. Da reduseres og karameliseres sausen og fr en brunost og karamellaktig lukt nr den er ferdig. Da skal den ogs vre ganske tjukk. Nr sausen sprekker/skiller seg heller du i 0,5 dl kald flte som du rrer godt inn, da er sausen helt ferdig.

 

 

 

Under kan du se en instruksjonsvideo og vr reaksjon nr vi spiser den perfekte biffen. 

 

 

                                                 


 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow