Breakfast-burger

eggslut nasjonalgastro breakfastburger frokostburger bacon breakfast frokost national gastro
 

Etter å ha sett et innlegg som matblogger Anders Husa delte fra når han var på restaurant Eggslut i L.A. var det nesten umulig for meg å ikke prøve å lage noe lignende. Den så bare så sykt god ut, og jeg syntes det var rart at jeg ikke hadde tenkte på noe lignende før. Det er en "frokostburger", om man kan kalle det det, eller en "dagen-derpå"-burger, som inneholder hovedsakelig eggerøre, masse bacon, karamellisert løk, godt hamburgerbrød og chilimajones. 

 

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 5 skiver bacon per burger
  • 3 egg
  • Smør
  • 2 Hamburgerbrød, helst brioche men vi brukte grove hamburgerbrød på bildet over.
  • 2ss Hellman's majones
  • 1 ts sriracha-saus
  • 1 skive cheddar-ost til hver burger
  • 2 gule løk, skåret i tynne båter
  • Gressløk
  • Salt
  • Pepper
  • Aroma-sopp i skiver (kan sløyfes)
  • 1 -2 ss Cherry-eddik eller hvitvinseddik
  • Timian
  • 1 ss brunt sukker
  • Creme fraiche, til eggerøren

 

Fremgangsmåte:

  1. Stek løken på lav-medium varme med en klump smør (ca. 2 store ss) og sammen med eddiken og sukkeret. Pass på å røre ofte så løken ikke svir seg i panna, du vil ha den karamellisert, men ikke krispy. Det tar en stund å karamellisere løken, alt fra 20 - 40 min, så du kan begynne på punktene under hvis du liker å multitaske. Men mot slutten av stekingen av løken tar du oppi en kvast med timian og litt pepper.
  2. Stek hamburgerbrødskivene på lav-medium varme i smør helt til de blir gyllenbrune og får en fin "skorpe".
  3. Siden det er mye som blir stekt på én gang, kan du godt sette baconet i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter og de siste 3 minuttene kan du skru opp varmen til 250 grader.
  4. Bland sammen de 2 ss majones med 1 ts sriracha-saus og vipps så har du chilimajones, vakke verre enn det nei.
  5. Stek aroma-soppen på medium varme med litt smør og pepper helt til de blir redusert til ca. 1/3 av størrelsen.
  6. Tilbered eggerøren (se video under av skrukketrollet Gordon Ramsay).
  7. Så er det bare å sette sammen burgern. Smør den nederste skiven med chilimajonesen, deretter har du på soppen, så den karamelliserte løken, så alle de saftige baconskivene, så eggerøren og til slutt topper du burgern med en skive cheddar og hamburgerlokket.

 

TIPS: Hvis du vil at burgern skal få en litt skarpere smak kan du ha amerikansk sennep på toppen av cheddarosten.

 

Fremgangsmåte eggerøre:

  1. Denne oppskriften på eggerøre er en jeg bruker fra Gordon Ramsay, og jeg bruker den hver gang jeg lager eggerøre, fordi det er en enkel, god og ikke minst rask måte.

 



 

 

 

Hvis du lager denne frokost-burgern til den du våkner med i helgen - eller bare deg selv, hvis det er sånn du liker det - garanterer jeg deg at den personen kommer til å få et hjerteinfarkt...Du trodde jeg skulle si "elske deg", men det hadde jo vært rart siden det bare en usunn burger. Men jævla god er den i hvert fall.

 

3 comments

Marthe Sofie

21.06.2017 kl.23:10

Oi, denne må jeg virkelig prøve, for den så ekstremt god ut!

Nasjonalgastro

22.06.2017 kl.07:53

Marthe Sofie: det er en utrolig god burger! :D

Lena

22.06.2017 kl.10:06

Oi, dette må prøves ut i helgen!

Regner med samboer blir fornøyd da <3

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow
hits